Connected in je auto
Digitaal is the name of the game in autoland en dat geldt zeker voor de Business Edition. Naast comfort- en veiligheidssnufjes heb je bijvoorbeeld ook DAB+ digitale radio. Een aanwinst in de auto, omdat het sinds kort serieus wordt aangepakt met extra zender-‘bouquets’. Dat levert hele reeks zenders op. Zelf geef ik de voorkeur aan Arrow Classic Rock en de 24/7 Top2000-zender, maar BNR en Classic zitten er ook tussen. Voor ieder wat wils dus.

Eigen bundel

Via die digitale link krijg je trouwens meteen de verkeersinfo binnen, die het navigatiesysteem automatisch meeneemt. Je kunt de actuele filelijst ook met een druk op de knop op het beeldscherm toveren.

De extra aanwezige internettechnologie kan voor de meer zakelijk ingestelde rijder een aanwinst zijn, maar – laten we wel zijn – scoort zeker ook voor de vrije tijd punten. Zo zit er zelfs een Eurosport-app bij: je zal er misschien niet metéén klanten mee scoren of de zoektocht naar een adres mee vergemakkelijken, maar het is wel degelijk een aanvulling op alles wat je op de smartphone hebt.

Nissan Connect-systeem koppelt je smartphone 

De Business Edition krijgt het NissanConnect-systeem mee dat via diezelfde smartphone online gekoppeld wordt aan je eigen account op het Nissan-platform. Geen ingebouwde SIM dus, maar je gebruikt je eigen databundel. Hoe dan ook, je kiest zelf welke functies op het tabletformaat – 7 inch – aanraakbeeldscherm moeten verschijnen.

Op dat scherm kun je alles ook met een groter virtueel toetsenbord bedienen. Met de aantekening dat apps als Facebook, Twitter, TripAdvisor, Google’s Points of Interest en Eurosport beter niet tijdens het rijden gebruikt kunnen worden.
Nissan werkt eraan om ook MirrorLink in het systeem te stoppen, waarvoor nog meer apps worden ontwikkeld.

De Qashqai Business Edition heeft een leaseprijs van 536 euro, wat betekent dat je rond de 227 euro bijtelling per maand betaalt als je in de 42-procentschaal valt.

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Lees ook…
Vergoedingen en verstrekkingen voor telefoon, internet en computers zijn volledig vrijgesteld, als er voldaan wordt aan het noodzakelijkheidscriterium….
Het zal jou vast ook wel eens overkomen: je maakt formules in Excel en wilt waarden voor je berekeningen gebruiken uit een ander werkblad. Dat kan…
Foto’s per mail verzenden levert vaak een foutmelding op of je krijgt bericht dat de mail niet verzonden kon worden. De oplossing is eenvoudig. Zet de…