Auto gadgets

Digitaal is the name of the game in autoland en dat geldt zeker voor de Business Edition. Naast comfort- en veiligheidssnufjes heb je bijvoorbeeld ook DAB+ digitale radio. Een aanwinst in de auto, omdat het sinds kort serieus wordt aangepakt met extra zender-‘bouquets’. Dat levert hele reeks zenders op. Zelf geef ik de voorkeur aan Arrow Classic Rock en de 24/7 Top2000-zender, maar BNR en Classic zitten er ook tussen. Voor ieder wat wils dus.

Eigen bundel

Via die digitale link krijg je trouwens meteen de verkeersinfo binnen, die het navigatiesysteem automatisch meeneemt. Je kunt de actuele filelijst ook met een druk op de knop op het beeldscherm toveren.

De extra aanwezige internettechnologie kan voor de meer zakelijk ingestelde rijder een aanwinst zijn, maar – laten we wel zijn – scoort zeker ook voor de vrije tijd punten. Zo zit er zelfs een Eurosport-app bij: je zal er misschien niet metéén klanten mee scoren of de zoektocht naar een adres mee vergemakkelijken, maar het is wel degelijk een aanvulling op alles wat je op de smartphone hebt.

Nissan Connect-systeem koppelt je smartphone 

De Business Edition krijgt het NissanConnect-systeem mee dat via diezelfde smartphone online gekoppeld wordt aan je eigen account op het Nissan-platform. Geen ingebouwde SIM dus, maar je gebruikt je eigen databundel. Hoe dan ook, je kiest zelf welke functies op het tabletformaat – 7 inch – aanraakbeeldscherm moeten verschijnen.

Op dat scherm kun je alles ook met een groter virtueel toetsenbord bedienen. Met de aantekening dat apps als Facebook, Twitter, TripAdvisor, Google’s Points of Interest en Eurosport beter niet tijdens het rijden gebruikt kunnen worden.
Nissan werkt eraan om ook MirrorLink in het systeem te stoppen, waarvoor nog meer apps worden ontwikkeld.

De Qashqai Business Edition heeft een leaseprijs van 536 euro, wat betekent dat je rond de 227 euro bijtelling per maand betaalt als je in de 42-procentschaal valt.

Bereken autoverzekering besparing
Altijd met een gerust gevoel de weg op, met de uitgebreide autoverzekering van Allianz voor personenauto’s en bestelwagens. En met de onlangs verlaagde tarieven kan je nu tot €500 per jaar besparen.
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Veel MKB-organisaties vinden arbodienstverlening maar onzin. Ze zeggen bijvoorbeeld dat arbodiensten alleen maar dure abonnementen verkopen, of dat ze…
Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke periodes is het ontzettend vervelend wanneer je een…
Wil jij weten wanneer de leden van het Koninklijk Huis en leden van de koninklijke familie jarig zijn? Wij hebben een handige oplossing, waarmee je…