U kunt op LinkedIn behoorlijk wat toepassingen toevoegen die uw zichtbaarheid vergroten en voor meer leads zorgen. Deze 3 tools gebruiken ondernemers het meest op LinkedIN.

Waar vindt u toepassingen in LinkedIn?

U kunt toepassingen vinden via het bovenste menu ‘Meer’ (More) en dan ‘Voeg meer toepassingen toe’ (Get More Applications). Hieronder drie applicaties die uw zichtbaarheid verhogen en die leads generen.

1) SlideShare

Met SlideShare kunt u Powerpoint-presentaties (diavoorstellingen) en andere documenten op uw persoonlijke LinkedIn-profiel tonen.

Veel mensen kennen deze tool al. Het verhoogt uw Know, Like-, en Trust-factor, evenals uw persoonlijke branding, uw zichtbaarheid en uw geloofwaardigheid. Belangrijk is wel om ook echt inzichten en tips met mensen te delen in uw SlideShare-documenten, en geen marketingmateriaal of verkooppraatjes.

Daarbij wordt SlideShare hooggewaardeerd door Google. U krijgt door het gebruik dus een hogere plaats in de zoekmachines.

LinkedIn helpt u stap voor stap bij het aanmaken van een gratis account op SlideShare en hoe u vervolgens een document uploadt en aan uw profiel linkt.

2) Google Presentation

Google Presentation is vergelijkbaar met SlideShare: u kunt er Powerpoint-presentaties en andere documenten mee tonen. Deze applicatie is vooral handig als u een video wilt gebruiken. Op LinkedIn is daar namelijk geen plaats voor (tenzij u dus Google Presentation gebruikt in combinatie met YouTube).

U zou ook SlideShare voor video kunnen gebruiken, maar dan verliest u het potentiële voordeel van de hogere plaats in de zoekresultaten in Google. Gebruik dus SlideShare voor documenten en Google Presentation voor video.

Zo voegt u een video aan uw profiel toe met Google Presentation:
1.    Maak een kort videofragment (2-3 minuten).
2.    Laad het videofragment op naar YouTube.
3.    Ga naar ‘Google Docs’ (misschien moet u een nieuw account aanmaken zoals een Gmail account).
4.    Kies ‘Create New’en dan ‘Presentation’.
5.    Kies ‘Insert’ en dan ‘Video’.
6.    Zoek het videofragment dat u zojuist op YouTube heeft geladen, klik erop en klik dan op de ‘Select Video’- knop.
7.    Log in op LinkedIn en bewerk uw profiel via ‘Profile/Edit Profile’).
8.    Scrol naar beneden tot u ‘Toepassingen’ (Applications) aan de linker kant ziet en klik op ‘Toepassing toevoegen’ (Add Application).
9.    Kies ‘Google Presentation’.
10.  Selecteer de presentatie die u zojuist gemaakt heeft.

3) Box.net

De toepassing Box.net maakt het mogelijk om allerlei soorten documenten op uw LinkedIn Profiel te plaatsen.

Het verschil met SlideShare en Google Presentation is dat de lay-out anders is. Terwijl SlideShare en Google Presentation meer visueel aantrekkelijk zijn (zij tonen de eerste dia), toont Box.net alleen een icoon of een lijst. Dat kan dus een nadeel zijn.

Het voordeel van Box.net is dat het heel eenvoudig is in gebruik. Als u ermee aan de slag gaat, gebruik dan een map met een aantrekkelijke titel voor meer zichtbaarheid.

Zorg dat u de lijstweergave gebruikt (en niet de icoonweergave), zodat mensen de hele titel van uw document kunnen lezen. Zo zullen ze meer geneigd zijn er op te klikken en het document echt te lezen.

Box.net biedt op zijn website meer mogelijkheden voor het delen van bestanden.

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Lees ook…
Vrijwel iedereen gebruikt WhatsApp om berichten te sturen. Maar wist je dat je de app veel meer kunt personaliseren dan veel mensen doen? Zo kun je…
Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke periodes is het ontzettend vervelend wanneer je een…
Je werkt in Excel met verschillende werkbladen, print en ontdekt dat één kolom net op de tweede pagina wordt afgedrukt. Niets aan te doen? Jawel…
Het beheer van een website kost aardig wat tijd, hoofdbrekens en – wanneer je het hebt uitbesteed – ook nog geld. Met een content management systeem…
Mobiel betalen. Steeds meer klanten gebruiken mobile Wallets. En het is een stuk goedkoper dan een pinautomaat. Het duurde lang, maar de opmars van…
Foto’s per mail verzenden levert vaak een foutmelding op of je krijgt bericht dat de mail niet verzonden kon worden. De oplossing is eenvoudig. Zet de…