De voordelen van een groep op LinkedIn
Op LinkedIn zijn Groepen (of Groups) dé plek om aanwezig te zijn met uw bedrijf of branche omdat daar de meeste interactie plaatsvindt. Kent u de voordelen van een groepspagina op LinkedIn?

Een groep op LinkedIn
Met een groepspagina op LinkedIn kunt u op een simpele manier informatie delen, anderen helpen of worden geholpen. U kunt er bijvoorbeeld uw netwerk uitbreiden en nieuwe opdrachten, klanten of medewerkers vinden. Of discussiëren over actuele zaken en er uw bedrijf promoten.

De voordelen op een rij
1. Door vragen te stellen op het discussieforum (Discussions) kunt u hulp ontvangen van andere leden uit de groep, bijvoorbeeld van andere ondernemers, werknemers of branchegenoten.

2. Als u een vraag beantwoordt in Discussies (Discussions), voeg dan de url of domeinnaam van uw website toe. Dit geeft uw website meer zichtbaarheid en verbetert uw rangorde in Google en andere zoekmachines.

3. Door vragen te beantwoorden op het Discussie (Discussions) forum wint u niet alleen aan zichtbaarheid, maar u toont er ook uw expertise mee. Als u vragen juist beantwoordt én er geen verkooppraatje van maakt, laat u zien dat u deskundig bent. Dat straalt af op u als ondernemer.

4. Door artikelen te delen, verhoogt u ook uw zichtbaarheid. Het is prima om links te delen naar uw eigen website of blog, of een artikel dat u in de kijker zet, zo lang het andere mensen maar inzichten geeft en hen op de één of andere manier helpt.

5. U ziet in een groep ook het profiel van de andere leden. Dit geeft u direct toegang tot mensen die niet in uw eerste, tweede of derdegraads netwerk zitten. U kunt andere leden in een groep ook rechtstreeks benaderen, in tegenstelling tot veel ‘losse’ profielen op LinkedIn, waarvan de profielen afgeschermd zijn. Handig als u op zoek bent naar nieuwe klanten of nieuwe medewerkers.

6. Organiseert u ook bijeenkomsten? Nodig mensen uit, vraag wie er nog meer naartoe gaan, maak afspraken om daar anderen te ontmoeten of vraag naar de ervaringen en welke verwachtingen u mag hebben.

Een groepspagina aanmaken
U kunt natuurlijk lid worden van allerlei groepen, maar waarom zou u niet zelf een groep aanmaken? Dat kan voor uw bedrijf of branche, daarmee wordt u ook de beheerder van de groep.

Er zijn drie soorten groepen, waarbij de keuze afhangt van de manier waarop u mensen uitnodigt (Mag iedereen gelijk lid worden of houdt u er controle op?) en de mate waarin resultaten zichtbaar zijn in zoekmachines (Is dat wel of niet handig voor uw bedrijf of groep?).

Dit zijn de soorten groepen:
1. Privé Groepen (Private Groups)
Als groepseigenaar (of één van de groep managers) moet u een aanvraag om lid te worden handmatig goedkeuren. Alles dat in de groep gepost wordt, wordt niet via zoekmachines gevonden (u zult een hangslot zien naast de naam van de groep).

2. Groepen uitsluitend voor leden (Member-only Groups)
Iedereen die bij de groep wil komen, wordt automatisch geaccepteerd. Alles wat in de groep gepost wordt, wordt niet via zoekmachines gevonden (u ziet een hangslot naast de naam van de groep).

3. Open Groepen (Open Groups)
Iedereen die bij de groep wil komen, wordt automatisch geaccepteerd. Alles dat in de groep wordt gepost, wordt wél via zoekmachines gevonden.

Voorbeeld nodig?
Als u wilt zien of en hoe andere bedrijven (uw concurrenten?) groepen gebruiken, kunt u ook zoeken naar groepen. Gebruik hiervoor één van deze vier functies om ze te vinden: ‘Groepenlijst’ (Groups Directory), ‘Groepen die u misschien interesseren’ (Groups You May Like), ‘Vergelijkbare groepen’ (Similar Groups) of kijk in iemands profiel naar welke groepen hij of zij volgt.

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Indeed
Nieuw personeel werven?
Wat zijn veelgemaakte fouten bij het werven van nieuw personeel? Welke vragen wil je zeker stellen tijdens een gesprek? En hoe voorkom je ghostinggedrag van kandidaten? Ontdek Indeed Inspiration, het nieuwe kennisplatform met praktische tips om je te helpen bij jouw zoektocht naar toptalent.
Lees ook…
Misschien werk je zelf niet met weeknummers, je klanten en relaties meestal wel. In de communicatie is het wel zo handig als alle partijen weten over…
Veel MKB-organisaties vinden arbodienstverlening maar onzin. Ze zeggen bijvoorbeeld dat arbodiensten alleen maar dure abonnementen verkopen, of dat ze…
Als je een website wilt laten maken, zijn er veel keuzemogelijkheden. Maar met welke kosten moet je rekening houden? En waar moet je op letten?…