De digitale acceptgiro is niet alleen een aantrekkelijke betaalmethode voor webwinkels, maar ook een goed alternatief voor de papieren acceptgiro. Bovendien is een digitale acceptgiro aanmerkelijk goedkoper en efficiënter dan de papieren versie. Een uitleg met 4 voorbeelden.

Jaarlijks vinden er nog steeds ongeveer 140 miljoen betalingen per papieren acceptgiro plaats. Dat aantal zal naar verwachting drastisch verminderen nu er steeds meer digitale versies van de acceptgiro verschijnen. Bovendien zal de Nederlandse incasso binnen een aantal jaar worden vervangen door de Europese incasso.

Voordelen
Juist voor kleine ondernemers zijn de diverse varianten van de online acceptgiro interessant, omdat de betaalvorm tegemoet komt aan de wens voor een betrouwbaar alternatief. 

Bovendien blijkt uit onderzoek dat een digitale giro 25 tot 40% sneller betaald wordt. Last but not least: de digitale factuur kost aanmerkelijk minder dan de papieren acceptgiro.

4 voorbeelden
Vier van de meest betrouwbare digitale acceptgiro’s worden hieronder kort beschreven:

AcceptEmail
AcceptEmail koppelt e-mail en het betaalsysteem iDEAL aan elkaar. Een consument krijgt via e-mail een factuur waar het openstaand bedrag op vermeld staat. Hij hoeft slechts op een link in de e-mail te klikken om naar de iDEAL-betaalomgeving te gaan. Dankzij de techniek achter een AcceptEmail zijn variabelen zoals betalingskenmerk, de naam en rekeningnummer al ingevuld.
Meer info: www.acceptemail.com

DigiAccept
DigiAccept kan gekoppeld worden aan andere betaalwijzen, zoals de Digitale Nota en acceptgiro’s per post. Dit betekent dat u met één databasebestand al uw facturen kunt verzenden via verschillende kanalen. U bepaalt zelf hoe u DigiAccept inzet: als opzichzelfstaand betaalmiddel, als voorkeursmiddel of als incasso-opvolger.
Meer info: www.digiaccept.nl

Online giro
Het uiterlijk van de online giro is vrijwel gelijk aan de papieren versie. Onderaan de factuur vindt de ontvanger de giro. Ook hier kan met één muisklik de bank van voorkeur worden geselecteerd, waarna de bekende betaalprocedure volgt. Alle betaalgegevens staan al ingevuld, waardoor invoerfouten niet meer voorkomen.
Meer info: www.onlinegiro.nl

AfterPay
AfterPay is een online achteraf betaalmethode, waarbij DigiAccept bijvoorbeeld ingezet kan worden als inningsvorm. De winkelier heeft zelf geen omkijken naar de betaalmethode, omdat AfterPay de gehele afhandeling, facturatie en inning van de vorderingen verzorgd. Bovendien staat AfterPay garant voor de betaling.
Meer info: www.afterpay.nl


iDEAL

Hoewel online betalen de laatste jaren steeds meer opgang maakt, blijft een groot aantal consumenten en zakelijke internetgebruikers terughoudend als het om online betalen gaat. Naar schatting maakt de helft van de Nederlandse beroepsbevolking nog geen gebruik van online betalen. En als er digitaal betaald moet worden, gebeurt dat in de helft van de gevallen via iDEAL, het online betaalsysteem van de banken.
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Lees ook…
Het zal jou vast ook wel eens overkomen: je maakt formules in Excel en wilt waarden voor je berekeningen gebruiken uit een ander werkblad. Dat kan…
i.s.m.
6 op de 10 zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) weet tijdens de coronacrisis een goede balans te houden tussen werk en privé. Dat blijkt uit…
Als je een website wilt laten maken, zijn er veel keuzemogelijkheden. Maar met welke kosten moet je rekening houden? En waar moet je op letten?…