De digitale acceptgiro is niet alleen een aantrekkelijke betaalmethode voor webwinkels, maar ook een goed alternatief voor de papieren acceptgiro. Bovendien is een digitale acceptgiro aanmerkelijk goedkoper en efficiënter dan de papieren versie. Een uitleg met 4 voorbeelden.

Jaarlijks vinden er nog steeds ongeveer 140 miljoen betalingen per papieren acceptgiro plaats. Dat aantal zal naar verwachting drastisch verminderen nu er steeds meer digitale versies van de acceptgiro verschijnen. Bovendien zal de Nederlandse incasso binnen een aantal jaar worden vervangen door de Europese incasso.

Voordelen

Juist voor kleine ondernemers zijn de diverse varianten van de online acceptgiro interessant, omdat de betaalvorm tegemoet komt aan de wens voor een betrouwbaar alternatief.

Bovendien blijkt uit onderzoek dat een digitale giro 25 tot 40% sneller betaald wordt. Last but not least: de digitale factuur kost aanmerkelijk minder dan de papieren acceptgiro.

4 voorbeelden

Vier van de meest betrouwbare digitale acceptgiro’s worden hieronder kort beschreven:

AcceptEmail

AcceptEmail koppelt e-mail en het betaalsysteem iDEAL aan elkaar. Een consument krijgt via e-mail een factuur waar het openstaand bedrag op vermeld staat. Hij hoeft slechts op een link in de e-mail te klikken om naar de iDEAL-betaalomgeving te gaan. Dankzij de techniek achter een AcceptEmail zijn variabelen zoals betalingskenmerk, de naam en rekeningnummer al ingevuld.
Meer info: www.acceptemail.com

DigiAccept

DigiAccept kan gekoppeld worden aan andere betaalwijzen, zoals de Digitale Nota en acceptgiro’s per post. Dit betekent dat u met één databasebestand al uw facturen kunt verzenden via verschillende kanalen. U bepaalt zelf hoe u DigiAccept inzet: als opzichzelfstaand betaalmiddel, als voorkeursmiddel of als incasso-opvolger.
Meer info: www.digiaccept.nl

Online giro

Het uiterlijk van de online giro is vrijwel gelijk aan de papieren versie. Onderaan de factuur vindt de ontvanger de giro. Ook hier kan met één muisklik de bank van voorkeur worden geselecteerd, waarna de bekende betaalprocedure volgt. Alle betaalgegevens staan al ingevuld, waardoor invoerfouten niet meer voorkomen.
Meer info: www.onlinegiro.nl

AfterPay

AfterPay is een online achteraf betaalmethode, waarbij DigiAccept bijvoorbeeld ingezet kan worden als inningsvorm. De winkelier heeft zelf geen omkijken naar de betaalmethode, omdat AfterPay de gehele afhandeling, facturatie en inning van de vorderingen verzorgd. Bovendien staat AfterPay garant voor de betaling.
Meer info: www.afterpay.nl


iDEAL

Hoewel online betalen de laatste jaren steeds meer opgang maakt, blijft een groot aantal consumenten en zakelijke internetgebruikers terughoudend als het om online betalen gaat. Naar schatting maakt de helft van de Nederlandse beroepsbevolking nog geen gebruik van online betalen. En als er digitaal betaald moet worden, gebeurt dat in de helft van de gevallen via iDEAL, het online betaalsysteem van de banken.
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Hoe ver ben jij met automatiseren?
Het MKB is vaak (te) veel tijd kwijt aan administratieve taken en mist actueel inzicht. Wat is jouw automatiseringsbehoefte? Ontvang direct jouw resultaten.
Lees ook…
i.s.m.
Tijdens corona leek de hele wereld stil te staan. Toch zijn er juist enorme stappen gezet als je kijkt naar de technologische ontwikkelingen. Maar wat…
Wil jij weten wanneer de leden van het Koninklijk Huis en leden van de koninklijke familie jarig zijn? Wij hebben een handige oplossing, waarmee je…
Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke periodes is het ontzettend vervelend wanneer je een…