Eendracht maakt macht
Heb je ooit écht nagedacht over hoe belangrijk het is om goed te communiceren met elkaar binnen je bedrijf? Een bekende marketingwijsheid is dat de relatie met de klant het allerbelangrijkste is. Om dit te bereiken dient het eindproduct goed te zijn, de communicatie top en de kwaliteit van de service hoogwaardig.
PARTNERCONTENT
 
Toch gebeurt het dikwijls dat slordige interne communicatie de relatie met de klant kan verstoren. Afspraken die met klanten gemaakt worden, dienen zich ook te vertalen naar het product wat je verkoopt. Pas wanneer je echt goed kan meebewegen met je klanten, kun je namelijk die belangrijke langetermijnrelaties met ze opbouwen. Dit vereist dus ook een goede onderlinge communicatie binnen je bedrijf. De informatie komt waarschijnlijk binnen via sales en dient toch zo volledig en duidelijk mogelijk bij productie terecht te komen. Binnen zowel grote als kleine marketingbureaus gaat het hier in de praktijk juist vaak mis.

Allen voor één, één voor allen

Verschillende mensen binnen het bedrijf, krijgen allemaal andere informatie over allerlei klanten binnen. Deze informatie wordt vaak onvolledig met elkaar gedeeld. Ergens is dat natuurlijk begrijpelijk, als je in sales zit zal je na een lange dag on the road niet zoveel zin hebben om iedereen nog te moeten gaan vertellen wat er vandaag allemaal gebeurd en besproken is. Toch is het erg belangrijk om dergelijke informatie met elkaar te delen, het liefst zo soepel mogelijk natuurlijk. Dan kan iedereen pas echt inzicht krijgen in wat ze moeten doen om met zijn allen als één mee te bewegen met iedere klant. Dit maakt je bedrijf tot de soepele marketingmachine die het moet zijn. Iedereen kan maximaal gebruik maken van elkaars ideeën en informatie en transformeert je bedrijf in één superefficiënt verkoop- en productienetwerk. Constant vergaderen en evalueren is alleen niet de meest efficiënte oplossing. Dit kost erg veel tijd die beter gestoken kan worden in bijvoorbeeld sales, marketing en productontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan een soort mini-internetje waarin alle informatie die nuttig is voor iedereen in jouw bedrijf real-time toegankelijk is.

Workflow- en communicatietools

Gelukkig is het einde allesbehalve nabij en is de oplossing simpel. De implementatie van een helder communicatiesysteem voor verschillende afdelingen komt de relatie onderling altijd ten goede, en daarmee ook de relatie met je klanten. Verschillende mobiele workflow-tools hebben al een redelijke voet aan de grond gekregen in de grote corporates, maar zijn in de dynamische marketingwereld nog niet overal omarmd. Wat deze software in feite doet is deze interne communicatie on the fly zo efficiënt mogelijk faciliteren. Doordat alle afdelingen via deze software direct met elkaar verbonden en betrokken raken, kan de onderlinge communicatie vlot verlopen. Het bedrijf wordt één organische entiteit, één levend, ademend organisme wat als één efficiënt netwerk samen met de klant kan handelen.

Eendracht maakt macht

De kracht van een goed verbonden bedrijf schuilt dus inderdaad in het oude motto “eendracht maakt macht.” Dit motto is nog steeds actueel; eerst moet je met elkaar verbinden voordat je dit met anderen kan doen. Tegenwoordig zijn er voldoende geavanceerde workflow tools, in de volksmond ook bekend als CRM-systemen, op de markt die dit volledig automatisch voor je regelen. Met een steeds competitiever wordende marketingindustrie met grote spelers en kleine, efficiënte agencies is een vast klantenbestand opbouwen dé oplossing voor het overleven op de lange termijn. Het stroomlijnen van interne en externe communicatieprocessen door middel van mobiele CRM-software is de kortste route naar dit doel. Verschillende CRM-platforms hebben verschillende kwaliteiten, sommige platforms zijn geschikter voor grotere corporates terwijl andere systemen inspelen op de MKB-markt en dus vaak mobieler en dynamischer zullen zijn. Door gebruik te maken van gratis demo’s kun je er zelf achter komen welk systeem het beste bij jouw bedrijf past. Één ding is zeker, geen marketingbureau kan tegenwoordig zonder de structuur en gestroomlijnde communicatie die CRM-systemen bieden.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Lees ook…
Foto’s per mail verzenden levert vaak een foutmelding op of je krijgt bericht dat de mail niet verzonden kon worden. De oplossing is eenvoudig. Zet de…
Even herkenbaar als vervelend: je begint een mail of Word-document te typen, maar je toetsenbordinstellingen zijn gewijzigd, waardoor je verkeerde…
Het zal jou vast ook wel eens overkomen: je maakt formules in Excel en wilt waarden voor je berekeningen gebruiken uit een ander werkblad. Dat kan…