Google heeft het beste met u voor. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) denkt daar echter anders over en stelt een onderzoek naar het privacybeleid van het Amerikaanse internetbedrijf in. Misschien is dat wel de reden dat Google u nu de mogelijkheid biedt om uw Gmail en Google Agenda te downloaden.

Niet alleen onze privécorrespondentie, maar ook onze zakelijke correspondentie wordt hoofdzakelijk via internet gevoerd. Toegang tot die berg aan elektronische data lijkt heel vanzelfsprekend, maar blijkt in de praktijk niet altijd werkbaar.

 
Google maakt het nu mogelijk om uw Gmail en Google Agenda gegevens te exporteren. Dat kan om twee redenen handig zijn:
  • als back-up
  • voor het geval dat u wilt overstappen naar een andere e-mail aanbieder.
U heeft de mogelijkheid om al uw mail en agenda’s te downloaden, maar u kunt ook een selectie uit de labels maken (Primair, Sociaal, Updates, Forums, Reclame).
Wilt u de gegevens van
alle Google-diensten (behalve Gmail en Agenda ook Google+, YouTube, Drive, enz.) downloaden, dan kan dat in één ZIP-bestand.
 
Google is op 5 december 2013 met deze dienst gestart en rolt die geleidelijk wereldwijd uit. Op dit moment kunt u in Nederland
alle Google-diensten exporteren (log eerst in bij Google), behalve Gmail. Binnenkort is ook dat mogelijk. Controleer daarvoor regelmatig uw dashboard-instellingen.
Let op: lees
de uitgebreide toelichting over de wijze waarop uw gegevens worden geëxporteerd om ergernissen te voorkomen. 
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.