Categorieën

Hotmail, nog altijd de grootste webmaildienst ter wereld, gaat op in Outlook.com. Het is echter meer dan een naamswijziging, want u kunt met Outlook.com straks alle kanten op.

Van Hotmail naar Outlook.com

Het door Microsoft gelanceerde Outlook.com, waar Hotmail in opgaat, is meer dan een e-maildienst. U kunt bijvoorbeeld direct Word-, Excel- en PowerPoint-documenten bewerken, maar ook uw sociale media integreren. Op termijn wordt ook videobellen met Skype mogelijk.

Als u een Hotmail-account heeft, dan kunt u daarmee de omgeving van Outlook.com zien en uitproberen. Daarvoor logt u in op Hotmail en kiest voor de optie overzetten naar Outlook.com.

U kunt ook een account aanmaken in Outlook.com en daaronder uw oude Hotmail-adres openen. Alle Hotmail-berichten komen dan in een aparte map.

U kunt ook uw Hotmail-adres omzetten naar Outlook.com.

Per 19 februari 2013 is Outlook.com officieel gelanceerd en uit de preview-fase en worden de Hotmail-gebruikers overgezet. Naar verwachting zal dat nog voor de zomer klaar zijn. Meer daarover leest u in dit blog »

Tip: registreer in ieder geval uw naam op Outlook.com

Ook al bent u niet direct van plan Outlook.com te gaan gebruiken, dan nog valt het te overwegen om in ieder geval uw naam te registreren. Waarom? Zeker als het een veel voorkomende naam is, is het risico groot dat iemand anders het doet.

Vormgeving Outlook.com

Outlook.com heeft een strakke vormgeving die is geënt op Windows 8. Dankzij de heldere Help-teksten zal een gebruiker niet zo gauw verdwalen in de functies of een fout maken.

Gebruiksgemak staat voorop. Voorbeeld: een e-mail met een link naar Flickr zorgt ervoor dat de bewuste foto’s automatisch in Outlook worden geladen en als dia-show worden gepresenteerd.

Alles-in-1: SkyDrive, WebApps en social media

SkyDrive en Office WebApps
In Outlook.com kunt u – net als in Hotmail – gebruik maken van 7 Gb opslagruimte in SkyDrive. Goed voor 20.000 Office-documenten en 7000 foto’s. Via SkyDrive kunt u grote bestanden delen.

Bovendien beschikt u nu over Office Web Apps (Word, Excel, PowerPoint en OneNote). Daarmee kunt u documenten bewerken zonder dat u uw inbox hoeft te verlaten.

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Flickr
Wat Outlook.com echt interessant maakt, is de mogelijkheid om de sociale netwerken Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ en ook Flickr te integreren. In uw inbox worden dan berichten van al die verschillende bronnen automatisch gesorteerd. Handig is ook dat u de adressenlijsten uit deze sociale media kunt importeren. Zodra u een nieuwe e-mail opstelt, worden alle personen die in aanmerking komen getoond.

Dankzij de zogenoemde Sweep-feature kunt u alle berichten zelf makkelijk verplaatsen of verwijderen en slimme regels instellen, zodat alles precies zo binnenkomt als u wilt.

Skype

Op termijn krijgt u in Outlook.com ook de beschikking over Skype. U kunt dan bellen met uw contactpersonen, zonder dat een van u dit programma heeft geïnstalleerd.

Lees ook:
Stappenplan voor een bedrijfspagina op Facebook »
10 tips voor zakelijk succes met Twitter »
5 slimme LinkedIn marketing tips voor ondernemers »

Lees ook…
Je werkt in Excel met verschillende werkbladen, print en ontdekt dat één kolom net op de tweede pagina wordt afgedrukt. Niets aan te doen? Jawel…
Vrijwel iedereen gebruikt WhatsApp om berichten te sturen. Maar wist je dat je de app veel meer kunt personaliseren dan veel mensen doen? Zo kun je…
Misschien werk je zelf niet met weeknummers, je klanten en relaties meestal wel. In de communicatie is het wel zo handig als alle partijen weten over…