Categorieën

Een goede contentstrategie is essentieel wanneer u, net als vele andere mkb'ers, actief bent op sociale media. Want weet u écht wat u met uw boodschap bereikt? Hoe u nóg effectiever kunt zijn? Daarvoor moet duidelijk zijn wat u wilt bereiken en hoe u dat gaat doen. Gebruik dit stappenplan van MarketingMonday om uw eigen contentstrategie op te zetten.

Contentstrategie

Wanneer u met uw bedrijf actief bent, of wilt worden, op social media, is een goede contentstrategie essentieel. Dat is geen protocol, waarin de waarden van uw bedrijf staan en hoe u verwacht dat uw medewerkers zich op de verschillende sociale platforms gedragen. Een contentstrategie gaat verder dan dat.

Om de volgende stap te zetten en écht effectief te zijn, moet u haarscherp uw doel voor ogen hebben. Welke middelen en soorten content (zoals teksten, foto’s e.d.) zet u in, op welk platform en waarom? En wie in het bedrijf gaat het doen? Dat staat allemaal in een contentstrategie.

Maar strategie bepalen betekent ook dat u nadenkt over webcare, hoe u conversie behaalt en hoe u de verschillende sociale platforms gaat verbinden.

Whitepaper met stappenplan

Het is handig om handvatten te hebben voor de keuzes die u moet maken en de stappen die u wilt zetten. Marketing- en communicatiebureau MarketingMonday maakte daar een handige whitepaper voor. Vraag hem hier aan: Social media strategie in 12 stappen »

Meer over ondernemen met en op sociale media:

–    Zakendoen met sociale media: de basis »
–    8 tips voor als uw personeel social media gebruikt »
–    Heeft u al een mobiele strategie? »
–    Relatiebeding arbeidscontract geldt ook voor sociale media »

Lees ook…
Het beheer van een website kost aardig wat tijd, hoofdbrekens en – wanneer je het hebt uitbesteed – ook nog geld. Met een content management systeem…
i.s.m.
Tijdens corona leek de hele wereld stil te staan. Toch zijn er juist enorme stappen gezet als je kijkt naar de technologische ontwikkelingen. Maar wat…
i.s.m.
Steeds weer opnieuw verbinden, vertraging in je videocalls of oneindig lange downloads. Als ondernemer is er niets zo vervelend als slechte…