Categorieën

Veel mensen die op zoek zijn naar een baan, kijken eerst op de website van de onderneming waar ze willen solliciteren. Een extra reden om duidelijke informatie over uw bedrijf te geven. Deze checklist vertelt waar u op kunt letten.

Is informatie goed te vinden?

Maak op de homepage duidelijk waar informatie over vacatures en carrièremogelijkheden bij uw bedrijf te vinden is. Dit kan op verschillende manieren. In het navigatiemenu kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een menu-onderdeel ‘Werken bij dit bedrijf’ of ‘Over ons’, met een submenu ‘Vacatures’.

Overzichtelijk

Let erop dat alle informatie op uw website voor een buitenstaander op een logische manier te vinden is. Vormgeving, kleurgebruik en de verhouding tussen beeld en tekst zijn van invloed op de overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van uw webiste.

Niet te veel informatie op de homepage

Bied niet teveel informatie tegelijk aan op de homepage: dit is niet alleen voor uw klanten belangrijk, maar voor iedereen die meer wil weten over uw bedrijf. Ga ervan uit dat bezoekers van uw website een menustructuur met maximaal 7 onderdelen kunnen ‘behappen’. De homepage is de plaats om algemene informatie aan te bieden, en duidelijk te maken waar men terecht kan voor meer specifieke informatie, dieper in de site.

Open sollicitaties

Ook als er geen openstaande vacatures zijn in uw bedrijf, kan het geen kwaad mensen op te roepen een open sollicitatie te doen. Goed personeel vinden is niet altijd even eenvoudig. Houd een dossier bij van open sollicitaties. Als u op een gegeven moment extra handjes nodig heeft, kan de geschikte kandidaat misschien snel gevonden zijn.

Plaats een sollicitatieformulier

Sollicitanten kunnen via zo’n standaardformulier eenvoudig hun gegevens achterlaten en daarbij hun opleiding, werkervaring en andere relevante informatie vermelden.

Persoonlijke uitstraling

Een goede manier om uw website – en uw bedrijf – een persoonlijke uitstraling te geven, is door uw medewerkers zichzelf te laten voorstellen met foto en tekst. Zet er ook een foto van uzelf bij, met een korte omschrijving van waar uw bedrijf voor staat en een schets van de bedrijfscultuur. Een bedrijfspromotiefilmpje of virtuele rondleiding geeft een nog completer beeld.

Volledig beeld van de organisatie

Naast gegevens over de producten en diensten die uw bedrijf aanbiedt, schetst u een compleet beeld van uw onderneming door informatie te geven over:
  • de geschiedenis van uw bedrijf; wat waren belangrijke en bijzondere momenten?
  • de markt: opereert uw bedrijf regionaal, landelijk of ook over de grens?
  • uw klanten

Denk hierbij ook aan informatie over sponsoractiviteiten of goede doelen die u steunt. Daarmee toont u het ‘maatschappelijk verantwoorde’ gezicht van uw bedrijf, iets wat steeds belangrijker wordt voor ondernemingen.

Lees ook…
Je werkt in Excel met verschillende werkbladen, print en ontdekt dat één kolom net op de tweede pagina wordt afgedrukt. Niets aan te doen? Jawel…
Vergoedingen en verstrekkingen voor telefoon, internet en computers zijn volledig vrijgesteld, als er voldaan wordt aan het noodzakelijkheidscriterium….
i.s.m.
Tijdens corona leek de hele wereld stil te staan. Toch zijn er juist enorme stappen gezet als je kijkt naar de technologische ontwikkelingen. Maar wat…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.