Het mkb wordt steeds actiever op social media. Hoe je dat het beste kunt aanpakken, vertelt De Zaak je in deze mini-cursus social media.

Helft bedrijfsleven actief op social media

Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat ruim de helft (53%) van de bedrijven op een sociaal netwerk actief aanwezig is. In 2012 was dat nog maar bij één op de drie bedrijven het geval.

Wat levert het je op?

 • Vermindering aantal in- en externe vergaderingen, dus lagere reiskosten en tijdwinst
 • Verbetering creativiteit en innovatie (meer ideeën)
 • Verhoging kwaliteitsstandaard werk
 • Versterking concurrentiepositie
 • Betere verkoopcijfers
 • Snellere groei
 • Aantrekken beste talenten / houden beste krachten

Hieronder tref je een lijst met artikelen aan die jou wegwijs maken in de wereld van social media:

 1. Nog niet helemaal thuis in de wereld van social media?
  De basis van zaken doen met social media »
 2. Facebook is verreweg het populairste sociale medium in Nederland. Het aantal gebruikers schommelt rond de zeven miljoen, waarvan ongeveer vier miljoen dagelijks inloggen. Een interessante markt.
  Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? »
 3. Twitter kent in Nederland inmiddels om en nabij de drie miljoen gebruikers, waarvan het merendeel jonger dan 55 jaar.
  10 tips voor zakelijk succes met Twitter »
 4. LinkedIn is vooral interessant vanuit het oogpunt van carrière-planning en opbouw van een zakelijk netwerk. Het aantal gebruikers in ons land is vergelijkbaar met dat van Twitter. Het aantal hoogopgeleiden is hoger dan bij enig ander netwerk.
  Meer succes met LinkedIn in 5 stappen »
 5. Google+
  Google+, wordt dat nou wel gebruikt eigenlijk? En is het iets voor ondernemers? “Ja”, zegt Vincent Smit van Just Connecting. In deze blog legt hij uit waarom.
  Google+ Interessant genoeg voor ondernemers? »
 6. Pinterest
  Pinterest groeit razendsnel en kan ook voor ondernemers heel interessant zijn. Waarom je het aan jouw mix van sociale media zou moeten toevoegen, lees je hier:
  6 redenen om Pinterest te gebruiken »

Duizelt het je na al die teksten en wil je dat iemand het persoonlijk verduidelijkt?
Volg dan een training van Just Connecting. Zij doen dat al een aantal jaren succesvol voor het bedrijfsleven.
Of download onze pocket Social Media Management »

Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
i.s.m.
Steeds weer opnieuw verbinden, vertraging in je videocalls of oneindig lange downloads. Als ondernemer is er niets zo vervelend als slechte…
Vergoedingen en verstrekkingen voor telefoon, internet en computers zijn volledig vrijgesteld, als er voldaan wordt aan het noodzakelijkheidscriterium….
Wil jij weten wanneer de leden van het Koninklijk Huis en leden van de koninklijke familie jarig zijn? Wij hebben een handige oplossing, waarmee je…