In samenwerking met
6 op de 10 zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) weet tijdens de coronacrisis een goede balans te houden tussen werk en privé. Dat blijkt uit onderzoek van het marktonderzoeksbureau Ipsos. Vooral het hebben van een aparte werkruimte, duidelijke werktijden, vaste pauzes en regelmatig sporten bleken een grote invloed te hebben.

Inhoudsopgave

Sporten voor meer balans

In opdracht van Allianz onderzocht wat het marktonderzoeksbureau Ipsos hoe zzp’ers en mkb’ers de balans ervaren tussen werk en privé en hoe sport hier van invloed is. Behalve dat 60% van de ondervraagden aangaf dat ze een goede balans wisten te houden tussen werk en privé, gaf ook bijna een kwart (23%) aan dat dit kwam door regelmatig vóór of na het werk te sporten. Vooral wandelen (36%) en fitness (16%) bleek een populaire keuze bij zowel zzp’ers en mkb- bedrijven. Hardlopen blijkt vooral populair enkel mkb-bedrijven.   

In het onderzoek werd ook gekeken naar de effect van regelmatig sporten. Behalve dat driekwart van de zzp’ers aangeeft zich hierdoor fitter te voelen, zorgt regelmatig sporten ook voor meer energie (44%) en wordt er minder stress ervaren (33%).

De zzp’ers en kleinere mkb-bedrijven die aangeven niet regelmatig te sporten, geven vooral aan dat dit te maken heeft met tijdgebrek.

Tip: Bespaar gemiddeld €150 – €350 per jaar op je autoverzekering, met de exclusieve korting van De Zaak. Bereken direct jouw besparing en profiteer van onze aanbieding.

Sportapps en sportdoelen

Ipsos onderzocht ook in hoe verre de ondervraagden hun gezondheid en hun doelen monitoren middels apps of  wearables. Hieruit bleek dat het merendeel van de zzp’ers niet bezig is met het monitoren van hun gezondheid. Slechts 34% houdt het aantal gezette stappen bij en een kwart controleerde hun bloeddruk. In vergelijking met grotere mkb-bedrijven zijn dit relatief lage percentages. Bij deze groep is vooral de hardloop app een grote favoriet.

“Ondernemen is topsport. Allebei vragen ze veel doorzettingsvermogen en discipline, en een goede mentale en fysieke gesteldheid zijn in beide takken van cruciaal belang. Daarom stimuleren wij ondernemers ook om voldoende te sporten en op de juiste momenten rust te pakken. Op die manier voelen zij zich fitter en energieker en zijn ze beter bestand tegen eventuele stress en andere ongemakken”, aldus Mart Vreven, commercieel directeur bij Allianz in Nederland.

Betaal jij teveel voor je autoverzekering? Dan is het tijd om ook jaarlijks tot €350 op je autoverzekering te besparen met de exclusieve korting van De Zaak. Bereken hier je premie.

Logo, company name

Allianz, partner van De Zaak

Allianz Group is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening. Met ruim 85 miljoen klanten in meer dan 70 landen en meer dan 140.000 medewerkers. Ons doel is de meest betrouwbare financiële dienstverlener te zijn. We helpen onze klanten de juiste keuzes te maken. Zodat ze hun leven kunnen inrichten zoals ze dat zelf willen. We moedigen iedereen aan om zijn ambities te realiseren en niet bang te zijn om een stap verder te gaan. Allianz is the home for those who dare.

Bekijk alle artikelen van Allianz>

Lees ook…
Het zal jou vast ook wel eens overkomen: je maakt formules in Excel en wilt waarden voor je berekeningen gebruiken uit een ander werkblad. Dat kan…
Outlook stelt tijdens het typen automatisch mailadressen voor. Vaak erg handig, maar niet als het om een e-mailadres gaat dat je niet meer nodig hebt….
Vrijwel iedereen gebruikt WhatsApp om berichten te sturen. Maar wist je dat je de app veel meer kunt personaliseren dan veel mensen doen? Zo kun je…
Misschien werk je zelf niet met weeknummers, je klanten en relaties meestal wel. In de communicatie is het wel zo handig als alle partijen weten over…
Je hoeft geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat kunstmatige intelligentie de manier waarop werken ingrijpend verandert. Als ondernemer is het…
Je werkt in Excel met verschillende werkbladen, print en ontdekt dat één kolom net op de tweede pagina wordt afgedrukt. Niets aan te doen? Jawel…