Zakelijk internet
Gratis WiFi, wie wil dat nou niet? Meerdere aanbieders, zoals Ziggo en KPN, maken dat op een of andere manier mogelijk. Bij bovenstaande aanbieders overigens alleen als je klant bij hen bent. Anders kun je altijd wel ergens inloggen met of zonder wachtwoord. Wat komt er bij kijken en waar moet je op letten?

Inhoudsopgave

WiFi netwerken Ziggo en KPN

Zowel Ziggo als KPN werken aan gedeeld mobiel internet, waarbij klanten via wifi gebruik kunnen maken van elkaars breedbandinternet. Hiervoor wordt een publiek signaal, dat bedoeld is voor andere leden van het netwerk, toegevoegd aan jouw eigen privé signaal. Wat betreft veiligheid zijn dit twee totaal gescheiden signalen die – zo wordt beloofd – nooit met elkaar in contact kunnen komen.

Om hiervan te profiteren moet je allereerst klant zijn bij Ziggo of KPN en over apparatuur beschikken waarmee je gebruik kan maken van wifi. Denk aan een smartphone, laptop of tablet.

Bovendien werkt dit gedeelde mobiele internet op basis van wederkerigheid: je moet je eigen verbinding openen om die van iemand anders te kunnen gebruiken.

Tip: Onderneem op volle snelheid met supersnel, superstabiel én veilig zakelijk internet van KPN. Ontvang nu de beste deal via De Zaak. 

WiFiSpots from Ziggo

Alle Ziggo-klanten hebben nu een modem/router die geschikt is voor wifispots. Met Wifispots van Ziggo ben je nu al op 2 miljoen plekken online, zonder extra kosten. En omdat dit netwerk los staat van je eigen verbinding, zal dit geen gevolgen hebben op je eigen internetsnelheid. 

KPN Hotspots

Zowel KPN-klanten als niet-klanten kunnen gebruikmaken van de KPN HotSpots. Deze 4.500 Wifi punten zijn op allerlei publieke plekken in Nederland te vinden, zoals op de NS-stations, hotels en restaurants.

Ben je klant van KPN? Dan kan je altijd gratis gebruiken maken van de KPN Hotspots. Als niet-klant zijn sommige HotSpots gratis en andere HotSpots tegen betaling toegankelijk. 

Veiligheid

Uit onderzoek blijkt dat een op de vier Nederlanders wel eens een hotspot gebruikt zonder wachtwoord. De verleiding is natuurlijk groot om op vakantie of gewoon ergens onderweg gebruik te maken van een openbare wifi-verbinding, zeker als daar geen wachtwoord voor nodig is.

Je loopt echter een verhoogd beveiligingsrisico. Het is dan ook geen overbodige luxe om ook beveiligingssoftware voor een smartphone of tablet aan te schaffen.

Preventieve maatregelen

Als je de verleiding om wat voor reden dan ook niet kan weerstaan, neem dan de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Ga niet online bankieren op een onbeveiligde hotspot;
  • Voorkom dat je apparaat automatisch contact maakt met een openbare hotspot;
  • Zodra je thuis bent, verwijder je alle gratis wifi-hotspots die je hebt gebruikt;
  • Log niet in op apps die je niet nodig hebt tijdens een reis.
  • Controleer of een hotspot inderdaad hoort bij het hotel/restaurant/locatie waar je op dat moment verblijft.

Ben jij op zoek naar supersnel, superstabiel én veilig zakelijk internet? Ontvang nu het nieuwe actieaanbod van KPN Zakelijk Internet.

Ontvang korting op je Zakelijk Internet
KPN helpt ondernemers met supersnel, superstabiel en veilig zakelijk internet. KPN biedt bescherming tegen cyberaanvallen. En met de 24/7 zakelijke servicedesk sta je er nooit alleen voor. Zo ben je altijd online! Ontdek de beste deal voor jouw onderneming. Nu met korting.
KPN logo

KPN, partner van De Zaak

KPN helpt je om de volgende stap in uw onderneming te zetten. Van een internationale deal sluiten tot uw kennis bijspijkeren. Als ondernemer wilt u vooruit. Op een weg die zich steeds verder online uitzet. Onderneem op volle snelheid met Zakelijk Internet van KPN. Daarmee verzekert u zich van supersnel en superstabiel internet. Bent u tot op de tanden bewapend tegen cyberaanvallen. En valt u terug op een serviceteam dat 24/7 voor u klaar staat.

Bekijk alle artikelen van KPN

Ontvang korting op je Zakelijk Internet
KPN helpt ondernemers met supersnel, superstabiel en veilig zakelijk internet. KPN biedt bescherming tegen cyberaanvallen. En met de 24/7 zakelijke servicedesk sta je er nooit alleen voor. Zo ben je altijd online! Ontdek de beste deal voor jouw onderneming. Nu met korting.
Lees ook…
Je werkt in Excel met verschillende werkbladen, print en ontdekt dat één kolom net op de tweede pagina wordt afgedrukt. Niets aan te doen? Jawel…
Je website is natuurlijk het online uithangbord van je bedrijf. Het is belangrijk dat deze goed en fijn werkt zodat bezoekers niet afhaken, maar juist…
Het beheer van een website kost aardig wat tijd, hoofdbrekens en – wanneer je het hebt uitbesteed – ook nog geld. Met een content management systeem…