Categorieën

Het kenniscentrum voor ondernemen in de digitale wereld

Hoe vind je je weg in het exponentieel groeiende woud aan digitale mogelijkheden? Hoe voorkom je dat je bedrijfsvoering ondergesneeuwd raakt door de noodzaak bij te blijven op IT-gebied? Hoe kom je slagvaardig uit de Covid-crisis? Het gratis kennisplatform V-Hub van Vodafone Business biedt ondernemers de helpende hand.

Een periode van crisis is vaak een vruchtbare bodem voor innovaties. Kijk maar naar de razendsnelle ontwikkeling van nieuwe digitale oplossingen die ondernemers kunnen helpen efficiënter en effectiever te werken in een door Covid getergde economie. Maar het vinden van de toekomstbestendige Tech-oplossingen die voor jóuw bedrijf werken, is niet altijd even eenvoudig. Ondernemen is immers meer dan het aan de man brengen van een idee, dienst of product. Het is ook het uitwerken en volgen van een strategie om klanten te vinden en die aan je te binden, innovatief denken en kansen zien om te groeien.

De voortschrijdende digitalisering biedt daarbij tal van hulpmiddelen, maar het is vaak een helse klus om de razendsnelle ontwikkelingen op dat gebied bij te benen, laat staan die optimaal in te zetten voor je bedrijfsvoering. En een ondernemer wil maar één ding: zich kunnen concentreren op zijn bedrijf, zeker wanneer omzet en winst sterk onder druk staan door de coronapandemie, zoals het geval is voor ruim de helft van alle Europese mkb-ondernemers. 

Vier pijlers

Ondernemers die door de bomen bijna het bos niet meer zien, kunnen nu terecht bij V-Hub. Een online kennisplatform, gebouwd op vier pijlers, thema’s die voor elke ondernemer relevant zijn: Flexibel Werken, Veilig Werken, Digitale Versnelling en Ondernemen. Binnen die thema’s vindt de bezoeker content die concrete antwoorden geeft op die vragen die het bedrijfsleven bezighouden: hoe word je beter vindbaar online? Hoe ga je flexibeler om met je medewerkers? Hoe houd ik mijn dienstverlening veilig? Hoe bereid ik mijn bedrijf optimaal voor op een toekomst na Covid? Als startpunt kun je kiezen voor een business Scan, waarin je bedrijf op basis van een aantal vragen wordt doorgelicht en op basis waarvan je een vrijblijvend, gepersonaliseerd voorstel krijgt voor de verbeteringen die je kunt doorvoeren om jouw digitale bedrijfsvoering te optimaliseren – en wat daarvoor nodig is. 

Inspiratie, ideeën en informatie

V-Hub is geen koel-zakelijke productsite, geen pretentieuze promotieplek, maar een gratis, magazine-achtig platform dat als missie heeft om antwoorden te geven op de vragen die ondernemers hebben over de digitale keuzes die ze kunnen en moeten maken. Wie wil, kan binnenkort ook terecht bij gespecialiseerde Digitale Consultants, die eerste hulp bieden bij vragen en problemen op het gebied van digitale ontwikkelingen en producten. Daarnaast biedt het platform in de vorm van nieuws- en achtergrondverhalen en productinformatie inspiratie, informatie en advies; ondernemers delen ervaringen, tips en handige weetjes met elkaar. V-Hub is nadrukkelijk opgezet met de mens als middelpunt; het is een ontmoetingsplek waar ondernemers elkaar kunnen vinden en verder helpen. Lees hier meer over V-Hub >

Lees ook…
Outlook stelt tijdens het typen automatisch mailadressen voor. Vaak erg handig, maar niet als het om een e-mailadres gaat dat je niet meer nodig hebt….
Het zal jou vast ook wel eens overkomen: je maakt formules in Excel en wilt waarden voor je berekeningen gebruiken uit een ander werkblad. Dat kan…
Het beheer van een website kost aardig wat tijd, hoofdbrekens en – wanneer je het hebt uitbesteed – ook nog geld. Met een content management systeem…