Het komt helaas maar al te vaak voor: hulpverleners willen contactpersonen op de hoogte brengen van het feit dat iemand betrokken is geraakt bij een ongeval of andere calamiteit. Alleen...de mobiele telefoon van de persoon in kwestie is vergrendeld. Er is een vrij simpele manier om te voorkomen dat jou dat overkomt, mocht het onverhoopt nodig zijn.

Deze tip is van toepassing op:

•    iPhone 5
•    iPhone 6

Wat is ICE?

ICE is een internationale afkorting voor ICase of Emergency. Het idee daarvan is dat je in je telefoon een contact aanmaakt met de naam ICE, zodat iemand weet wie er moet worden gebeld in geval van nood.

Uiteraard kunnen dat ook meerdere contacten zijn. Geef deze dan de naam ICE1, ICE2 etc. Houd hierbij de volgorde van belangrijkheid aan. Bijvoorbeeld ICE1 voor partner, ICE2 voor ouders.

Telefoon vergrendeld

De meeste telefoons zijn echter vergrendeld en kunnen alleen worden benaderd met een wachtwoord. Op zich logisch, maar hiermee sluit je de mogelijkheid uit dat ieen hulpverlener een ICE contactpersoon kan bellen.

iPhone app gezondheid

Bij verschillende telefoons zal een vergelijkbare oplossing zijn, maar dit onderdeel beschrijft die van de iPhone. Door in deze app de contacten toe te voegen, kunnen deze contacten worden gebeld via noodoproep en hoeft dus niet de telefoon ontgrendeld te worden.

Zo stel je het in:

 • Open de app >> Gezondheid
 • Klik op ‘wijzig’
 • Zet ‘toegang in noodgevallen aan’
 • Scroll naar beneden en kies voor >> Voeg contactpersoon toe
 • Selecteer de contactpersoon uit je telefoonboek de moet worden gebeld in geval van een noodsituatie
 • Geef de relatie aan tot deze contactpersoon, bijvoorbeeld partner
 • Klik op >> Gereed
 • De contactpersoon is nu toegevoegd

Wat ziet een hulpverlener bij een noodgeval?

 • Je telefoon staat geblokkeerd
 • Hulpverlener kiest voor >> Noodgeval
 • Kiest vervolgens voor >> * Medische ID
 • Belt de contactpersoon die je hebt ingesteld

Beschikbaar vanaf iOS8

De app Gezondheid is alleen beschikbaar op iPhone 4s, 5, 5s, 6, 6plus. Ook moet minimaal iOS8 zijn geïnstalleerd.

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning

Op de website van Easy Learning is deze Microsoft tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken. Bekijk deze tip op >>ICE noodnummers ook op vergrendelde telefoon

Over de auteur

Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.

Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Lees ook…
Je werkt in Excel met verschillende werkbladen, print en ontdekt dat één kolom net op de tweede pagina wordt afgedrukt. Niets aan te doen? Jawel…
i.s.m.
Tijdens corona leek de hele wereld stil te staan. Toch zijn er juist enorme stappen gezet als je kijkt naar de technologische ontwikkelingen. Maar wat…
Vrijwel iedereen gebruikt WhatsApp om berichten te sturen. Maar wist je dat je de app veel meer kunt personaliseren dan veel mensen doen? Zo kun je…