Gebruikt u Outlook alleen om te mailen? Zonde, want er is veel meer mogelijk met dit programma. Deze 10 tips maken u het werken makkelijk.

Inhoudsopgave

1. Schoon Outlook op

Wordt Outlook steeds trager en weigert het programma soms zelfs te werken? Kunt u moeilijk belangrijke bestanden terugvinden? Dan is het tijd voor een flinke schoonmaakbeurt. Dat doet u zo »

2. Laat Outlook uw taken bijhouden

Maakt u ook elke dag een overzichtelijk lijstje met wat u moet doen, maar wilt u niet steeds weer onuitgevoerde acties opnieuw opschrijven? Dan kan de functie Taken u een hoop werk uit handen nemen »

3. Maak een back-up van Outlook

Stel al uw emails, taken en andere gegevens in Outlook veilig door een back-up te maken van het .PST-bestand. Hoe u dat doet en waar dat bestand zich bevindt leest u hier »

4. Gebruik de contactpersonen om etiketten te maken

De gegevens in Contactpersonen kunt u heel eenvoudig gebruiken om etiketten te maken in Word. Handig voor een grote mailing naar uw klanten, maar ook voor de feestdagen »

5. Voeg afzender toe aan spamlijst

Er geldt weliswaar een spamverbod in Nederland, maar dat betekent helaas niet dat u geen spam meer ontvangt. U kunt er zelf iets aan doen.

6. Gebruik verschillende adresboeken

Werkt u met meerdere adresboeken? Dan kunt u instellen welk adresboek standaard verschijnt bij het aanmaken van een nieuwe mail. Dat voorkomt extra handelingen en scheelt tijd »

7. Maak grote mailings

Met Outlook kunt u de basisgegevens van contactpersonen bijhouden. Het leent zich daardoor uitstekend om hen een gepersonaliseerde brief te sturen, zonder hun privacy te schenden »

8. Scheidt privé- en zakelijke contacten

Veel ondernemers synchroniseren hun mobieltje en hun computer. Wilt u daarbij graag onderscheid aanbrengen tussen zakelijke en privé-contacten? Dat kan op de volgende manier »

9.  Schakel de leesbevestiging uit

In bepaalde gevallen wil iemand die een e-mail verstuurt, graag weten of de ontvanger het bericht ook echt heeft gelezen. Standaard krijgt u dan in Microsoft Outlook het verzoek om een leesbevestiging te versturen. Misschien wilt u dat helemaal niet of ergert u zich er alleen maar aan. Schakel dan de leesbevestiging uit »

10. Sneltoetsen in Outlook

In Outlook is voor bijna elke handeling een sneltoets of toetscombinatie beschikbaar. Leer deze 5 meest gebruikte handelingen met sneltoetsen in Outlook. Dat scheelt tienduizenden muiskliks per jaar »

Lees ook…
Wil je een mailing versturen, adresstickers maken of een verhuisbericht versturen? Dan kun je de adressen vanuit Outlook exporteren naar…
ChromeOS is een besturingssysteem voor je computer. Net als bijvoorbeeld Windows van Microsoft of macOS van Apple. Maar dan minder bekend, zeker in de…
Wanneer je in Excel gegevens gebruikt die worden aangeleverd, zijn deze niet altijd in het formaat wat je zelf zou willen. Een voorbeeld is tekst die…
Outlook kent vanaf versie 2013 een functie ‘onbelangrijke mail’. Dit is een zelflerende functie, maar ben je het wel eens met Outlook? Zo schakel je de…