3 praktische tips voor Office 365
Office 365 is niet alleen handig wanneer u online met Office-documenten wilt werken en bestanden delen, maar biedt allerlei handige trucs voor uw dagelijks werk. U kunt er bijvoorbeeld meerdere e-mailaccounts mee beheren.

Inhoudsopgave

1. Alleen werkdagen in Agenda

Gebruikt u de agenda van Office 365 alleen voor zakelijke afspraken, dan kunt u deze zo instellen dat alleen werkdagen (bijvoorbeeld maandag tot en met vrijdag) worden getoond. Daarnaast kunt u de werktijden instellen. Dat is handig, omdat u zodoende beter overzicht behoudt.
  1. Kies in de Outlook Web App voor Opties – > Alle opties weergeven.
  2. Kies voor Instellingen – > Agenda. In de sectie Vormgeving, plaatst u vinkjes bij de dagen die u wilt tonen.
  3. Kies de gewenste uren bij Werktijd instellen. Ook handig: de optie Weeknummers weergeven in maandweergave. Deze vindt u in hetzelfde vak.

2. Alle e-mail op één locatie

Grote kans dat u meerdere e-mail accounts heeft, al was het alleen maar om persoonlijke en zakelijke correspondentie strikt gescheiden te houden. U kunt die verschillende accounts ook met de Outlook Web App beheren:
  1. Kies voor Opties -> Alle opties weergeven.
  2. In de sectie Account kiest u voor E-mail van al uw accounts op één plek bekijken (u vindt deze optie in het vak Snelkoppelingen naar andere taken).
  3. Klik op de knop Nieuw. U geeft vervolgens de details op: bijvoorbeeld van uw Gmail-account of POP3-gegevens.
Via ditzelfde instellingenvenster kunt u mail laten doorsturen naar een extern adres. Gebruik hiervoor de sectie Doorsturen. Een kopie van uw e-mail kunt u bewaren door de optie Kopie van doorgestuurde berichten behouden in Outlook Web App.

3. Conversatie negeren

Wordt u te pas en te onpas op de CC-regel gezet bij correspondentie of wilt u liever niet meer betrokken worden bij een bepaalde mailconversatie? U kunt uzelf ‘vrijspelen’:
  1. Klik In Outlook Web App met de rechtermuisknop op de conversatie die u niet meer wilt zien.
  2. Kies vervolgens voor Conversatie negeren. U wordt niet meer lastiggevallen.
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Lees ook…
Wanneer je in Excel gegevens gebruikt die worden aangeleverd, zijn deze niet altijd in het formaat wat je zelf zou willen. Een voorbeeld is tekst die…
Vraag jij je weleens af hoe jouw organisatie er over 10 jaar uitziet? Is jouw team helemaal klaar voor de toekomst? Als ondernemer is het een flinke…
Ben je een groot deel van je tijd kwijt aan steeds terugkerende werkzaamheden? Stel je eens voor dat je deze dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of…