Excel-tip: meerdere regels in één cel
Tekst opmaken in cellen van Excel is altijd een beetje puzzelen. Met een extra regel in één cel blijft het overzichtelijk.
Deze tip is van toepassing op:
  • Microsoft Excel 2010-2013

 

Voorbeeld actielijst
Stel je hebt een actielijst in Excel. Dan zitten daar vast kolommen in om het actiepunt  te omschrijven en een kolom met daarin de opmerkingen. Ook hier zijn er meer wegen  naar Rome. Onderstaand een aantal voorbeelden om de tekst beter tot zijn recht te  laten komen. De optie >> meerdere regels in één cel werken we verder uit in dit  onderwerp.
 
Kolom breder maken
Wanneer in een bepaalde kolom meer tekst staat dan in een andere, heeft het niet veel  zin om de kolom breder te maken. Je offert dan (te)veel ruimte op en komt daarna in de  problemen met printen.
 
Terugloop in een cel
De meest voor de hand liggend oplossing is om in de cel in te stellen dat de tekst moet >>  teruglopen. Dat houdt in dat wanneer de tekst het eind van de kolom heeft bereikt, de  tekst verder gaat op de volgende regel.
 
Terugloop in combinatie met ALT+ENTER
Met de toetscombinatie ALT+ENTER wordt een zogenaamde ‘zachte enter’ gegeven.  Wanneer de tekst in de cel ook nog op terugloop staat ingesteld, ontstaat een  overzichtelijk geheel.
 
Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning
Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke  schermafdrukken. 
 
 
 

Over de auteur
Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.

 
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.