Leer de spellingchecker nieuwe woorden
U kent ze wel, die rode en groene lijntjes in uw tekstverwerker waarmee foutgespelde woorden of rammelende grammatica worden aangegeven. Maar het is niet altijd fout wat u schrijft. Bovendien kunt u uw tekstverwerker nieuwe woorden bijbrengen.

Natuurlijk maakt u liever geen taal- of typefouten. Maar soms markeert een tekstverwerkingsprogramma als Microsoft Word ook woorden in de tekst die wél correct zijn. Bijvoorbeeld uw naam of andere eigennamen en merknamen. Het komt ook voor bij vakjargon of woorden uit uw hobby- of werksfeer, Engelse of anderstalige woorden die u gebruikt, et cetera.

Toevoegen
Als u dergelijke correcte woorden vaak gebruikt, is het handig om ze toe te voegen aan het woordenboek van uw tekstverwerker:

  • Klik met de rechter muisknop op een rood onderstreept woord.
  • Kies in het snelmenu de optie >> Toevoegen aan woordenboek. De rode kringellijn verdwijnt meteen.
  • Typ het toegevoegde woord nog eens ter controle ergens anders in de tekst. Merk op dat hetzelfde woord nu geen rode onderstreping krijgt. Typ het ook eens met een typefout erin (dan verschijnt de rode lijn wél).

Het toevoegen aan het woordenboek van uw eigen woorden heeft na verloop van tijd tot gevolg dat u steeds minder rode strepen zult zien.

Grammatica
De groene onderstrepingen in uw teksten zijn een iets ander verhaal. De grammaticale opmerkingen die daar achter schuilen, zult u (ook via de rechter muisknop) nader moeten bekijken. Eventueel moet u verbeteringen aanbrengen. Het heeft natuurlijk geen zin ‘gebeurd’ als correct gespelde variant van ‘gebeurt’ op te slaan in het woordenboek…

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.

Lees ook…