De grootte van de inbox heeft invloed op de snelheid van Outlook. Hou hem klein door de map verwijderde items automatisch leeg te gooien. Mocht er iets misgaan, dan kunt u verwijderde items nog altijd herstellen. Tenzij u ze definitief weggooit. Zo werkt het.

Verwijderde items weggooien bij afsluiten Outlook
Een instelling in Microsoft Outlook kan ervoor zorgen dat bij afsluiten de map verwijderde items wordt leeggemaakt.

Dit weggooien is echter niet definitief. Outlook bewaart voor de zekerheid op de achtergrond nog zo’n 7 dagen een kopie van de verwijderde items die u kunt terugzetten. Zo verliest u nooit belangrijke gegevens.

ZO SCHAKELT U AUTOMATISCH VERWIJDEREN IN

Werkwijze
– Kies in het menu voor >> Extra >> Opties
– Selecteer tabblad >> Overige
– Zet een vinkje bij >> Map Verwijderde items leegmaken bij afsluiten
– Klik op >> OK om de wijziging te bevestigen
– Outlook vraagt bij het afsluiten of alle items en submappen in de map Verwijderde items voorgoed moeten worden verwijderd
– De verwijderde items kunnen een bepaalde tijd (meestal 7 of 14 dagen) nog worden hersteld. Zie onder: verwijderde items herstellen
– Outlook verwijdert de onderdelen (mail, contacten, afspraken) uit de map verwijderde items

ZO HERSTELT U VERWIJDERDE ITEMS
De optie automatisch verwijderen wordt vaak niet gebruikt omdat per ongeluk weggegooide mail dan nog eenvoudig uit de map verwijderde items kan worden gevist.

Dat hoeft niet: Outlook bewaart de verwijderde items op de achtergrond nog een bepaalde tijd, meestal is dat 7 dagen. Daardoor kunt u per ongeluk verwijderde items weer terugzetten (herstellen).

Werkwijze
– Open Outlook
– Kies in het menu >> Extra >> Verwijderde items herstellen
– Een scherm opent met alle onderdelen die zijn verwijderd
– De items worden getoond op datum van verwijdering. Dus ook een mail van 2 jaar geleden die u vandaag verwijdert, blijft nog een paar dagen beschikbaar
– Selecteer een of meer onderdelen en zet deze terug met de middelste knop >> Geselecteerde items herstellen

ZO GOOIT U VERWIJDERDE ITEMS DEFINITIEF WEG
Na een aantal dagen worden de items automatisch definitief verwijderd. Wilt u niet zolang wachten? Selecteer dan alle items met de linkerknop
– Klik vervolgens op de rechterknop >> Geselecteerde items verwijderen
– Vervolgens wordt gevraagd of u de geselecteerde items definitief wilt verwijderen
– Klik op >> OK om dit te bevestigen
– De verwijderde items zijn nu definitief verwijderd en kunnen niet meer worden hersteld

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Template
Op de website van Easy Template is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken.

Deze tip is van toepassing op:
– Microsoft Outlook 2007
– Microsoft Outlook 2003

Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Vastgoed Financiering
Flexibele én snelle hypotheek voor alle zakelijke vastgoed; winkels, bedrijfspand, renovatie, belegging.
Lees ook…
Ben je een groot deel van je tijd kwijt aan steeds terugkerende werkzaamheden? Stel je eens voor dat je deze dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of…
Vraag jij je weleens af hoe jouw organisatie er over 10 jaar uitziet? Is jouw team helemaal klaar voor de toekomst? Als ondernemer is het een flinke…
Wil je een mailing versturen, adresstickers maken of een verhuisbericht versturen? Dan kun je de adressen vanuit Outlook exporteren naar…