Spamfilters zijn geweldig, maar wat nu als elke keer een vertrowude afzender in de spammap belandt, zonder dat dit de bedoeling is? Twee manieren om in te stellen dat berichten van vertrouwde afzenders niet verloren gaan.

Deze tip is van toepassing op:

  • Microsoft Outlook 2010

Wanneer een bepaalde afzender telkens in de map met ongewenst email wordt gezet en dit niet de bedoeling was, kun je deze afzender toevoegen aan de lijst met betrouwbare afzenders.

Meerdere mogelijkheden

In ons voorbeeld nemen we de situatie van Outlook in combinatie met Internet Security van Eset. Maar een ander anti-spam programma zal op een vergelijkbare wijze werken.

Werkwijze 1: instellen vertrouwde afzender

  • Open >> Microsoft Outlook
  • Selecteer (niet openen) de mail in je >> Postvak (in)
  • Selecteer tab >> Eset
  • Kies voor >> Vertrouwd adres
  • De afzender staat nu op de lijst met vertrouwde afzenders

Werkwijze 2: instellen vertrouwde afzender

Wanneer je de map met ongewenste mail aan het opschonen bent of op een andere manier de mail geopend hebt, kun je vanuit dat scherm ook direct de afzender toevoegen aan de vertrouwde afzenders.

  • Wanneer de mail is geopend, is ook een tab >> Eset zichtbaar
  • Selecteer deze tab
  • Kies in dit scherm voor >> Vertrouwd adres

Video-instructie

Van deze tip is een instructie te vinden op het YouTube kanaal van Easy Learning.

Voorbeeld uit de praktijk

Een praktijkvoorbeeld uit eigen keuken geeft wellicht precies aan om wat voor soort mailtjes dit onderdeel gaat. Wij versturen inlogcodes voor onze producten (verlofregistratie, urenregistratie etc.), maar deze mailtjes komen best vaak terecht in de map met ongewenste mail.

Nieuwsbrief De Zaak

Wanneer de nieuwsbrief van De Zaak geregeld of altijd in de map met ongewenste mail komt, controleer dan even of De Zaak wel als veilige afzender staat ingesteld.

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning

Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken.

Over de auteur

Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.

Lees ook…
Outlook kent vanaf versie 2013 een functie ‘onbelangrijke mail’. Dit is een zelflerende functie, maar ben je het wel eens met Outlook? Zo schakel je de…
Wil je een mailing versturen, adresstickers maken of een verhuisbericht versturen? Dan kun je de adressen vanuit Outlook exporteren naar…
ChromeOS is een besturingssysteem voor je computer. Net als bijvoorbeeld Windows van Microsoft of macOS van Apple. Maar dan minder bekend, zeker in de…
Wanneer je in Excel gegevens gebruikt die worden aangeleverd, zijn deze niet altijd in het formaat wat je zelf zou willen. Een voorbeeld is tekst die…