Veel ondernemers synchroniseren hun mobiele telefoon met hun computer. Maar u wilt graag een onderscheid aanbrengen tussen uw prive- en zakelijke contacten. Dat kan in Outlook door mapjes te maken met groepen contactpersonen.

Werkinstructie

•    Kies in het outlook menu voor >> Mappenlijst
•    Selecteer de map >> Contactpersonen
•    Klik op de rechtermuisknop en kies voor >> Nieuwe map
•    Voer een naam in voor de nieuwe map, bijvoorbeeld >> Eigen contactpersonen

Er is nu een nieuwe map aangemaakt onder de map contactpersonen. Op deze manier ben je in staat om de complete lijst met e-mailadressen en contactgegevens te bewaren. Echter, door de minder actuele in een aparte map te zetten, vervuilen ze de lijst niet, maar raak je ook niets kwijt.

Praktijkvoorbeeld

•    Open een nieuw >> E-mailbericht
•    Klik op >> Aan
•    De contactpersonen uit de map Contactpersonen worden getoond. Boven in het scherm kan een andere map worden gekozen.
•    Kies hier voor bijvoorbeeld >> Eigen contactpersonen
•    De contactpersonen van >> Eigen contactpersonen worden getoond.

Al uw contactpersonen zijn er dus nog wel, alleen verplaatst u een bepaalde groep naar een andere map (die misschien ook minder vaak gebruikt wordt).

Tip voor mobiele telefoon

Bij een groot aantal mobiele telefoons kan slechts een maximum aantal contactpersonen worden ingevoerd.

Met de hierboven omschreven werkwijze kunt u er dus voor zorgen dat alleen die contactpersonen worden gesynchroniseerd die ook daadwerkelijk in de map Contactpersonen zitten.

Telefoonnummers die je wel wilt bewaren, maar minder vaak belt, verplaats je naar een andere map met contactpersonen.

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning

Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken.

Deze tip is van toepassing op:
•    Microsoft Outlook 2003
•    Microsoft Outlook 2007

Over de auteur
Deze download wordt u aangeboden door Easy Learning, leverancier van Verlofregistratie software en Online Microsoft trainingen.
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
Lees ook…
Wanneer je in Excel gegevens gebruikt die worden aangeleverd, zijn deze niet altijd in het formaat wat je zelf zou willen. Een voorbeeld is tekst die…
Wil je een mailing versturen, adresstickers maken of een verhuisbericht versturen? Dan kun je de adressen vanuit Outlook exporteren naar…
Ben je een groot deel van je tijd kwijt aan steeds terugkerende werkzaamheden? Stel je eens voor dat je deze dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of…