Veel ondernemers synchroniseren hun mobiele telefoon met hun computer. Maar u wilt graag een onderscheid aanbrengen tussen uw prive- en zakelijke contacten. Dat kan in Outlook door mapjes te maken met groepen contactpersonen.

Werkinstructie
•    Kies in het outlook menu voor >> Mappenlijst
•    Selecteer de map >> Contactpersonen
•    Klik op de rechtermuisknop en kies voor >> Nieuwe map
•    Voer een naam in voor de nieuwe map, bijvoorbeeld >> Eigen contactpersonen

Er is nu een nieuwe map aangemaakt onder de map contactpersonen. Op deze manier ben je in staat om de complete lijst met e-mailadressen en contactgegevens te bewaren. Echter, door de minder actuele in een aparte map te zetten, vervuilen ze de lijst niet, maar raak je ook niets kwijt.

Praktijkvoorbeeld
•    Open een nieuw >> E-mailbericht
•    Klik op >> Aan
•    De contactpersonen uit de map Contactpersonen worden getoond. Boven in het scherm kan een andere map worden gekozen.
•    Kies hier voor bijvoorbeeld >> Eigen contactpersonen
•    De contactpersonen van >> Eigen contactpersonen worden getoond.

Al uw contactpersonen zijn er dus nog wel, alleen verplaatst u een bepaalde groep naar een andere map (die misschien ook minder vaak gebruikt wordt).

Tip voor mobiele telefoon
Bij een groot aantal mobiele telefoons kan slechts een maximum aantal contactpersonen worden ingevoerd.

Met de hierboven omschreven werkwijze kunt u er dus voor zorgen dat alleen die contactpersonen worden gesynchroniseerd die ook daadwerkelijk in de map Contactpersonen zitten.

Telefoonnummers die je wel wilt bewaren, maar minder vaak belt, verplaats je naar een andere map met contactpersonen.

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning
Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken. 

Deze tip is van toepassing op:
•    Microsoft Outlook 2003
•    Microsoft Outlook 2007
 

Over de auteur
Deze download wordt u aangeboden door Easy Learning, leverancier van Verlofregistratie software en Online Microsoft trainingen.
Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Indeed
Nieuw personeel werven?
Wat zijn veelgemaakte fouten bij het werven van nieuw personeel? Welke vragen wil je zeker stellen tijdens een gesprek? En hoe voorkom je ghostinggedrag van kandidaten? Ontdek Indeed Inspiration, het nieuwe kennisplatform met praktische tips om je te helpen bij jouw zoektocht naar toptalent.
Lees ook…
Ben je een groot deel van je tijd kwijt aan steeds terugkerende werkzaamheden? Stel je eens voor dat je deze dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of…
Wanneer je in Excel gegevens gebruikt die worden aangeleverd, zijn deze niet altijd in het formaat wat je zelf zou willen. Een voorbeeld is tekst die…
Vraag jij je weleens af hoe jouw organisatie er over 10 jaar uitziet? Is jouw team helemaal klaar voor de toekomst? Als ondernemer is het een flinke…