Tip: kleuren in jouw huisstijl
Je kunt in Word kiezen voor een aantal standaard kleuren. Met een andere optie kun je exact de PMS of RGB kleur instellen. Zo komt Word overeen met de huisstijl.

Deze tip is van toepassing op:

Microsoft Word 2010

Tekst omzetten naar RGB 234-110-31

Easy Learning heeft in haar huisstijl voorgeschreven dat het oranje tekst als RGB 234-110-31 moet worden getoond. In onderstaand voorbeeld laten we zien hoe je dit in kunt stellen.

Werkwijze kleuren instellen in Word

  • Selecteer de tekst die voorzien moet worden van een kleur
  • Klik op het driehoekje naast de knop met kleuren
  • Het kleurenpallet opent met de standaard kleuren
  • Kies onder de standaardkleuren voor >> Meer kleuren
  • In het scherm dat verschijnt kun je allerlei kleuren kiezen, maar dat gebruik je bijna nooit.
  • Selecteer de tab >> Aangepast
  • Geef hier de RGB waardes in
  • Druk op >> OK
  • De tekst heeft nu de kleur uit de huisstijl

Kleuren in Word sjablonen

Het is heel veel werk om dit voor alle kopjes te doen. Uiteraard kun je de opmaak kopiëren, maar veel handiger is om gebruik te maken van een sjabloon met stijlen. In de stijl stel je eenmalig de kleur in van een kopje en is overal in je document de tekst voorzien van de juiste kleur.

Ook wanneer een kleur wijzigt, is dit in een keer te wijzigen. Zo voorkom je dat je een heel document door moet om de kleuren te wijzigen.

Meerdere plekken

In Word kun je kleuren op allerlei plekken instellen. Deze werkwijze geldt voor bijna al deze plekken.

PMS naar RGB

Om een exacte kleur in te stellen gebruikt Word RGB (Rood-Groen-Blauw) waardes.

Als je PMS kleuren hebt doorgekregen kun via allerlei websites de RGB waardes verkrijgen. Google maar eens op “PMS to RGB”.

Video-instructie

Van deze tip is een instructie te vinden op het YouTube kanaal van Easy Learning.
Video kleuren instellen in Word.

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning

Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken. Bekijk deze Office tip op >> Word tip: PMS kleuren instellen.

Over de auteur

Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Crypto
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Lees ook…
Ben je een groot deel van je tijd kwijt aan steeds terugkerende werkzaamheden? Stel je eens voor dat je deze dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of…
Wanneer je in Excel gegevens gebruikt die worden aangeleverd, zijn deze niet altijd in het formaat wat je zelf zou willen. Een voorbeeld is tekst die…
Wil je een mailing versturen, adresstickers maken of een verhuisbericht versturen? Dan kun je de adressen vanuit Outlook exporteren naar…