Waarschuwing: open geen RTF-documenten in Word
Microsoft heeft een ernstig lek ontdekt in alle gangbare versies van haar tekstverwerker Word. Wanneer Word wordt gebruikt om RTF-documenten te openen, kan ook Outlook worden besmet. Voorlopig heeft Microsoft er nog geen beveiligingspatch voor. Wel is er een tijdelijke noodoplossing.
Omdat Word de standaard e-mail lezer is in de laatste drie versies van Outlook (2007, 2010 en 2013), heeft Microsoft ‘groot alarm’ geslagen. Er wordt hard gewerkt aan een patch van het lek, maar voorlopig heeft Microsoft nog geen oplossing. Wel kunnen gebruikers een fix downloaden, die voorkomt dat RTF-documenten worden geopend.
 
Vooralsnog zijn bij Microsoft alleen gerichte aanvallen bekend op computersystemen met Word 2010. Als Word RTF-documenten converteert, kan het systeemgeheugen van een computer aangetast worden. Outlook kan alleen worden besmet als Word ingesteld staat als de standaard e-mail lezer. 

Het gevaar dreigt dat geinfecteerde computers volledig worden overgenomen door de aanvallers. 
 
Wat kunt u er aan doen?
Open in geen geval RTF-documenten of -bijlagen, zowel op websites als in e-mail berichten.
Ook kunt u een fix downloaden en installeren, die voorkomt dat RTF-documenten worden geopend. 
 
Wat is RTF eigenlijk?
Rich Text Format (RTF) is een veelgebruikt bestandsformaat voor tekst- en beeldbestanden. Het is het standaard tekstbestandsformaat van Apple’s teksteditor. 
 
Tijdelijke oplossing
 
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.

Lees ook…