Zo begin je opgeruimd na de vakantie
Je mailbox stroomt in de loop van het jaar vol met bijlagen (foto's en documenten), die vaak al afzonderlijk zijn gedownload of elders op het netwerk staan. Met behulp van een functie in Outlook kan je in één oogopslag zien welke berichten qua omvang het grootst zijn. En ze vervolgens in één keer opschonen.

Veel berichten zijn voorzien van bijlagen (foto’s, PDF-documenten), die lang niet altijd (meer) nuttig zijn. Outlook kan een lijst maken van alle e-mail berichten, die bijvoorbeeld groter zijn dan 1 Mb. Aan jou te beoordelen welke daarvan (eventueel gedeeltelijk) kunnen worden verwijderd. Je maakt al gauw een paar gigabyte (Gb) vrij! 
 

Deze tip is van toepassing op:
Microsoft Outlook 2010

Werkwijze 

  • Open >> Microsoft Outlook
  • Ga naar >> Bestand
  • Klik op >> Opschoonprogramma’s
  • Kies >> Postvak opruimen
  • Het scherm Postvak opruimen opent
  • Selecteer >> Items zoeken die groter zijn dan
  • Vul hier 1000 (1000 kB = 1 MB) in
  • Druk op >> Zoeken
  • Het scherm wordt nu gevuld met alle mails die groter zijn 1000 kB
  • Tevens wordt de map getoond waarin het bericht is opgeslagen

Wanneer handig
Deze tip is handig wanneer een hele mail met een bijlage mag worden verwijderd. 

Wanneer niet handig
Het komt voor dat de bijlage ergens op het netwerk staat opgeslagen, maar dat het e-mailbericht zelf informatie bevat die ook moet worden bewaard. Verwijder in dat geval niet het volledige e-mailbericht, maar alleen de bijlage en sla de mail opnieuw op.

TIP
Wanneer je met de knop DELETE berichten verwijderd, wordt het bericht verplaatst naar verwijderde items. Wanneer op een bericht met SHIFT + DEL wordt verwijderd, zal het bericht definitief verwijderd.

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning
Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken. Bekijk deze Office tip op >> Outlook opschonen, verwijder de grote berichten

Over de auteur
Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.

 

Auteur: Easy Learning

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement