Zo herkent u spam makkelijker in Office
Sinds oktober 2009 is het in Nederland verboden om zowel zakelijk als privé te spammen. (Internationale) spammers zullen het toch blijven proberen, want het gaat om "groot geld". Niet alle anti-virus programma's Hoe spoort u die spam sneller op?

Spamfilters zijn natuurlijk een goede oplossing om de meeste van de ongewenste reclameboodschappen in uw mailbox te weren. Soms zijn die al bij uw provider geïnstalleerd, of is dat via de ICT-afdeling van uw organisatie geregeld.
Maar hoe goed die filters ook werken, er sijpelt altijd wel een en ander door. Gelukkig zijn er enkele tips en trucs om spam toch redelijk snel te herkennen. Zonder dat u de berichten hoeft te openen (niet doen dus).

  • Gebruik in ieder geval het voorbeeldpaneel in uw mailprogramma. Zo kunt u snel zien waar een bericht over gaat en beoordelen of het spam is. In Outlook geeft u – indien niet zichtbaar – het voorbeeldpaneel weer via Menu >> Beeld. Kies Autovoorbeeld.
  • Als het toch niet meteen duidelijk is of het om spam gaat, sorteer de berichten dan eens (door te klikken op de kolomkoppen) op afzender of onderwerp, in plaats van de standaard sortering op datum/tijd van de binnengekomen mail.
    Spammers richten hun berichten namelijk vaak aan meerdere varianten van uw e-mailadres en gebruiken dezelfde onderwerpen. Door de sortering vallen de ‘dubbelen’ meteen op en de kans dat het spam is, is dan groot. 
  • Tenzij u veel internationaal zakendoet, zijn anderstalige berichten meestal verdacht. Bekijk die dus aandachtig! En heel krom vertaalde Nederlandstalige berichten – ook cybercriminelen kennen de vertaalmogelijkheden van Google – zijn vrijwel zeker spam…
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.

Lees ook…