Categorieën

Voor veel gebruikte software van grote merken zijn soms zeer goede alternatieven verkrijgbaar. Gratis! 12 kwalitatief  goede voorbeelden.

1) Universeel bestandsformaat: Adobe Reader

Adobe Portable Document Format (kortweg PDF) is in de afgelopen 15 jaar de standaard  voor elektronische informatie-uitwisseling geworden. Deze documentstandaard wordt ook steeds vaker gebruikt voor verzending van facturen. Ook gratis beschikbaar voor mobiele apparaten (smartphones en tablets). De alleen lezen-versie is gratis. Wilt u ook zelf

2) Webbrowser: Firefox

Firefox is een webbrowser die vergelijkbaar is met Microsoft’s Internet Explorer en vormt – naast Google’s Chrome – het meest betrouwbare alternatief. Biedt praktsich alles wat u van een goede webbrowser mag verwachten plusde keuze uit meer dan duizend toevoegingen (add-on’s)!

3) Antivirus: Security Essentials

Gratis antivirus software als aanvulling op Windows Firewall en antispyware van Windows Defender. Security Essentials beschermt uw computer met Windows 7 tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. De software wordt voortdurend bijgewerkt met automatische updates, zodat uw computer altijd beschermd is tegen de laatste bedreigingen.

4) Projectmanager: eGroup Ware

Project-software, die u ook in staat stelt om uw gegevens via het web te benaderen. U kunt onderweg ook toegang krijgen tot uw gegevens dankzij een web-interface en e-mail ophalen met Outlook. Voorzien van adressenboek.

5) Tekstverwerker en spreadsheet: Google Docs & Spreadsheets (Google Apps)

Tekstverwerker en spreadsheet als webdienst; u hoeft geen software te installeren. Alle gangbare bestandsindelingen kunt u gebruiken (.doc, .xls, .odt, .ods, .rtf, .csv). Bestanden delen is mogelijk met wie u wilt. U kunt uw documenten in een onbeperkt aantal mappen plaatsen en zonodig als webpagina presenteren.

6) E-mail programma: Thunderbird

Alternatief voor Outlook met een aantal eigenschappen die efficiënter werken mogelijk maken. Zoals ‘de mogelijkheid om ‘tags’ (etiketten) aan berichten te hangen, met woorden als ‘Nog te doen’ of ‘Afgewerkt’. Verder biedt Thunderbird : zoeken terwijl u typt en honderden toevoegingen.

7) Uitgebreide agenda: Open Contacts

Open Contacts heeft een onbeperkt aantal velden om contactgegevens in op te slaan. Mogelijkheid om verbanden aan te geven tussen personen en organisaties. Ook kunt u foto’s en bestanden toevoegen. Draagbaar: u kunt de database opslaan op een USB-stick en op elke pc weer openen.

8) Transcriptie van gesprekken: Express Scribe

Professionele geluidsspeler (ook geschikt voor Apple Mac), speciaal ontworpen voor het omwerken van gesproken woord (vergaderingen, enz.) in geschreven tekst. Playback in variabele snelheid, ondersteunt voetpedalen, weergave van zowel analoge als digitale recorders, werkt met Word en overige tekstverwerkers.

9) Organizer: EssentialPIM

Dagindeling, contacten beheren, taken plannen, notities organiseren: elke taak een eigen kleur en makkelijk te printen. Week-, maand- en jaarplanning met terugkerende taken en gebeurtenissen mogelijk. Alle gegevens kunnen worden beveiligd. Import en export in diverse bestandsformaten. Volledige synchronisatie met Outlook.

10) Takenbalk: Alexa

Korter informatie zoeken en sneller vinden? ‘s Werelds eerste takenbalk is, volgens sommigen, nog steeds de beste. Met een verkeersranglijst van de sites, meerdere zoekmogelijkheden, een overzicht van verwante sites en de mogelijkheid om een webpagina met één klik door te mailen aan een vriend. Geschikt voor zowel Internet Explorer en Firefox.

11) Kilometerregistratie: Autokm.nl

Een goed bewaard geheim deze gratis berekenaar. Overzicht van uw ritten kunt u opslaan in Excel en uiteraard vervolgens uitprinten. Jaaroverzicht is ook af te drukken en/of op te slaan.

12) PDF-maker: PDFCreator

Met Acrobat Reader kunt u PDF-bestanden alleen lezen, maar niet maken. Wanneer u het geld niet over heeft voor de professionele versie van Adobe, dan is dit een redelijk alternatief. Vanuit elk Windows-programma kunt u PDF-bestanden maken. Vanuit Word kunt u er ook mee printen.

Lees ook…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…