Onderweg in de auto naar een volgende afspraak? Dan zou het handig zijn als u de reistijd kunt gebruiken om de mail te beantwoorden, een nieuwe post op Facebook te zetten en meteen een paar tweets te versturen. Met de app Dragon Dictation kan dat, zonder ondersteboven in de berm te eindigen.

Dragon Dictation
Met deze app kunt u gewoon hardop tegen uw telefoon of iPad praten. Op het beeldscherm verschijnt dan razendsnel wat u zegt.

Aan het einde van een zin zegt u ‘punt’ en er verschijnt een punt. Wilt u een komma of een vraagteken? Zeg dan ‘komma’of ‘vraagteken’. Moet de e-mail naar Jan Janssen? Vertel uw mobiele apparaat dan dat de e-mail naar die specifieke persoon in uw adresboek moet. Wilt u in plaats van een e-mail liever een bericht op Facebook of Twitter versturen? Gewoon zeggen.

De spraakherkenningssoftware van Dragon kan in het begin wat moeite hebben met uw tongval, maar leert uw stem gaandeweg steeds beter verstaan.

De app functioneert optimaal als u een headset of koptelefoon met microfoon gebruikt. Dan werkt het zelfs op de fiets!

App: Dragon Dictation
Afzender: Nuance Communication Inc.
Beschikbaar voor: iPhone, iPad
Kosten: gratis
Oordeel De Zaak: *****

Naar het overzicht van alle apps voor ondernemers »

Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Lees ook…
CRM staat voor Costumer Relationship Management en dient om jouw bedrijf te ondersteunen in interacties met klanten. Het is dus eigenlijk een…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…
Je moet er rekening mee houden dat minstens één keer per jaar je internetverbinding het “begeeft”. Oorzaak? Schade tijdens graafwerkzaamheden of het…