Categorieën

Disruption. Je zal de term ongetwijfeld hebben horen langskomen of er over hebben gelezen: nieuwe diensten - zoals Uber en AirBnB - zetten de markt op zijn kop. De consument heeft daar ontegenzeggelijk baat bij, maar hoe zit het met de ondernemer? Brengt disruption hem ook voordelen? Drie start-ups die wel eens gamechangers kunnen worden en je sowieso geld en tijd besparen.

Hard- en software zonder offerte

IT-Bidz is een start-up die je aan al je hard- en software kan helpen. In feite is het een veilingsite, waarop alle belangrijke leveranciers van hard- en software zijn aangesloten. Mocht je denken dat het hier een gezamenlijk initiatief van de leveranciers betreft, dan heb je het mis. Het voor Nederland unieke concept is ontsproten aan het brein van Dennis  Nettenbreijer. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest bij een groothandel, vond hij dat de tijd rijp was voor IT-Bidz.

Hoe werkt het?

Aanmelding bij IT-Bidz als vragende partij is kostenloos. Je geeft aan wat je nodig hebt aan hard- en/of software met vermelding van de prijs die je ervoor wilt betalen. Je vraag wordt anoniem op de site gezet, waarna leveranciers kunnen intekenen. De laagste prijs wint gegarandeerd de opdracht.
Bij het plaatsen van je vraag heb je de keuze uit ‘Private’ of Selection’. In het laatste geval kan je niet alleen op naam van leveranciers selecteren, maar ook op basis van bepaalde kwalificaties. Denk hierbij aan voorkeur voor lokale leveranciers, lid van ICT Waarborg of Nederland ICT, ISO certificering of zelf aangegeven criteria.

Wat kost het?

Nettenbreijer vraagt 10% commissie van de door jou behaalde winst. Voorbeeld: opdrachtgever wil niet meer dan € 10.000,- besteden en het winnende offertebod is € 8.000,-, dan krijgt Nettenbreijer 10% van € 2.000,- . Van de leverancier krijgt hij 2% van het bedrag dat de opdracht de leverancier oplevert.
Meer info:
www.it-bidz.nl

Product zoekmachine

Je bent net met een bedrijf gestart en je hebt een tool nodig om je producten (online) te presenteren. Uiteraard kan je met Google of Bing gaan zoeken, maar zie maar eens je weg te vinden in de berg met zoekresultaten.
Bram Kanstein heeft daar iets op gevonden. Hij is de man achter Startup Stash. Met Startup Stash kan je zoeken in veertig verschillende productcategorieën. Elke product categorie toont tien resultaten, voorzien van een korte beschrijving.
Wanneer Kanstein weer een aardige tool of product tegenkomt die naar zijn mening goed in één van de categorieën past, wisselt hij die in voor een ander.
Kosten? Niets. Startup Cash is een activiteit die Kanstein er ‘bij’ doet. Mogelijk dat hij het concept in de toekomst nog verder gaat uitbreiden, maar vooralsnog geniet hij van het tot nu toe behaalde succes, getuige dit bericht op zijn Twitter-account:

Meer info:

www.startupstash.com

Contract management

Tsja en als je dan eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een bepaalde tool of software, dan zit je vaak vast aan een contract. En wanneer verliep dat contract ook al weer?
Die vraag stelde Angelique Schouten zich ooit ook eens om vervolgens tot de ontdekking te komen dat ‘wij een ICT-contract waren vergeten op te zeggen en daarmee € 40.000,- verspilden aan een software licentie die wij niet meer nodig hadden’.
Die ervaring leidde tot de oprichting van Cloudtract. “Contract management software is verkrijgbaar als onderdeel van een
duur ERP-software pakket of als een kostbaar pay-per-user licentie model. Niet de oplossingen waar we naar op zoek waren. We zochten naar een oplossing die de mogelijkheid biedt om contracten veilig op te slaan en contract alerts in te stellen,” aldus Schouten.
Binnen het mkb leidt het huidige contract management tot ongewenste verlenging van contracten, dubbele contracten en ongunstige contract voorwaarden. Het is een probleem dat Cloudtract aanpakt via haar gratis, online platform dat het veilig opslaan van contracten en het instellen van herinneringen makkelijk maakt.
Tot nu toe maken al meer dan 500 bedrijven gebruik van Cloudtract en de teller blijft lopen. Mkb’ers kunnen binnen een paar minuten een account aanmaken, alerts instellen en hun contracten uploaden.

Meer info:

www.cloudtract.com

Lees ook…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…