Maak een hand-out van uw presentatie
Toehoorders van uw presentatie stellen het meestal op prijs, wanneer zij ook nog een hand-out ervan meekrijgen. Bijvoorbeeld met een samenvatting van de belangrijkste punten. U kunt daarbij ook nog kiezen uit meerdere opties.

Presentatieprogramma PowerPoint beschikt standaard al over de mogelijkheid om uw presentatie te voorzien van aantekeningen. Die notities maakt u het handigst in de Notitieweergave. In oudere versies moet u die activeren via de weergaveknopjes onderin het venster of via menu Beeld, in de modernere versies staan de notities al standaard in een paneel onderin de werkruimte.

In die notitievakken in de diverse weergaven kunt u allerlei aantekeningen zetten voor uzelf, bijvoorbeeld een puntsgewijze opsomming van wat u nu precies wilt vertellen tijdens de presentatie of extra informatie die niet in de diavoorstelling zelf is te zien.

Hand-out
Maar u kunt de vakken ook vullen met veel uitgebreidere informatie en complete teksten bedoeld voor uw toehoorders. Als u de dia’s samen met die teksten uitprint, dan heeft u prima hand-outs voor uw publiek:

  1. Klik op Afdrukken in het menu Bestand
  2. Selecteer >> Notitiepagina’s in het keuzevak linksonder van het dialoogvenster Afdrukken.

Notitiepagina's in keuzevak Afdrukken

In hetzelfde venster Afdrukken staat overigens ook een andere handige hand-outmogelijkheid, bijvoorbeeld om alleen de dia’s mee te geven als die alle benodigde informatie bevatten. U kunt dan meerdere dia’s op één vel afdrukken:

  1. kies bij >>Afdrukken voor de keuze Hand-outs.
  2. Geef in het vak rechts ernaast de gewenste indeling en opties voor de pagina’s aan.

Met beide mogelijkheden geeft u uw (potentiële) relaties een prima samenvatting van uw verhaal mee.

STARTEN MET CRYPTO’S?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Je moet er rekening mee houden dat minstens één keer per jaar je internetverbinding het “begeeft”. Oorzaak? Schade tijdens graafwerkzaamheden of het…
CRM staat voor Costumer Relationship Management en dient om jouw bedrijf te ondersteunen in interacties met klanten. Het is dus eigenlijk een…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…