Als u gewend was in Windows XP om in vensters met het menu bovenin te werken, dan zult u niet blij zijn dat dit er in Windows 7 en voorloper Vista niet meer staat. Maar het ís er nog wel!

In de vensters van Windows 7 ontbreekt de menubalk die in XP en de versies daarvoor standaard aanwezig was: Bestand, Bewerken, Beeld, et cetera. Dat wil niet zeggen dat die balk ook verdwenen is – u kunt hem alsnog tevoorschijn toveren door op de >> Alt-toets te drukken. Probeer maar.

Menu-balk altijd in beeld
En wilt u de menubalk ‘gewoon weer’ altijd in beeld hebben, dan kunt u dat als volgt instellen:

  • Activeer met de >> Alt-toets het menu in een venster in Windows.
  • Kies in het menu >> Extra >> Mapopties.
  • Ga naar tabblad >> Weergave.
  • Vink onder Geavanceerde instellingen bij categorie Bestanden en mappen de optie >> Altijd menu’s weergeven aan.
  • Klik op >> OK. Voilà.

Als het menu permanent in beeld is, kunt u de >> Alt-toets gebruiken om de onderstreepte letters in de menuopties te zien. Daarmee activeert u die opties snel via het toetsenbord zoals dat in de vorige versies van Windows gebruikelijk was.

Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Lees ook…
CRM staat voor Costumer Relationship Management en dient om jouw bedrijf te ondersteunen in interacties met klanten. Het is dus eigenlijk een…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…
Je moet er rekening mee houden dat minstens één keer per jaar je internetverbinding het “begeeft”. Oorzaak? Schade tijdens graafwerkzaamheden of het…