U heeft de keuze uit minimaal drie gratis online kantoorsoftwarepakketten. Microsoft heeft de belangrijkste functionaliteiten van haar Office-pakket gratis online beschikbaar gesteld in WebApps. U hoeft Office niet meer te kopen om er mee te werken!

Office Workspace migreert naar Microsoft WebApps. Gebruikers kunnen online met de laatste versies van Microsoft Word, Excel en PowerPoint werken, zonder dat zij de programma’s zelf op hun computer hebben geïnstalleerd. Dat geldt ook voor PDF’s. U krijgt er 25 Gb opslagruimte bij op Windows Live Skydrive. Het is Microsoft’s antwoord op Google Docs  (tekstverwerker en spreadsheetprogramma) en Open Office (tekstverwerker, werkblad, teken- en presentatiemodule,formule-editor en database). 

Hoe werkt het?
In feite biedt WebApps een virtuele werkruimte, waarin documenten en bestanden niet alleen kunnen worden opgeslagen, maar ook geopend, bewerkt en gedeeld. Het enige wat u ervoor nodig heeft is een Microsoft account (een inlognaam, die u kunt gebruiken voor meerdere Microsoft diensten).
Gebruikers hebben de keuze uit diverse sjablonen (zoals blanco of sport). Verder is het mogelijk contactlijsten aan te maken en commentaar aan een document toe te voegen. Desgewenst ontvangt een gebruiker een waarschuwing wanneer iemand een nieuw document aan de werkruimte is toegevoegd.

Voordelen
Zowel Google Docs als WebApps zijn bij uitstek geschikt voor tijdelijke projecten, waarbij samengewerkt moet worden met meerdere personen die verschillende software(versies) gebruiken. Beide systemen bieden de mogelijkheid om gelijktijdig in een en hetzelfde document te werken. En beide systemen kunnen vanaf elke locatie benaderd worden – u bent niet gebonden aan één computer om er mee te werken.
Wanneer u Office al op uw computer heeft draaien, dan krijgt u er een extra werkbalk bij. Google Docs kunt u ook op uw smartphone bekijken.  

Nadelen
Mocht u problemen met één van de systemen ondervinden, dan kunt u geen beroep doen op een automatiseringsafdeling. U moet het doen met de online Help-documenten. Wel zijn er online gebruikersgroepen, waar u terecht kunt met vragen.
Naast documenten, werkbladen en presentaties kunt u met Google Docs ook formulieren maken. Bovendien is het mogelijk om offline met Google Docs te werken. Google Docs is Engelstalig en heeft slechts een beperkt aantal lettertypes ter beschikking. 
WebApps beschikt niet over een zoekfunctie; u kunt documenten ook niet sorteren.

Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
CRM staat voor Costumer Relationship Management en dient om jouw bedrijf te ondersteunen in interacties met klanten. Het is dus eigenlijk een…
Je moet er rekening mee houden dat minstens één keer per jaar je internetverbinding het “begeeft”. Oorzaak? Schade tijdens graafwerkzaamheden of het…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…