Windows kent een handige methode om een onlangs gebruikt programma weer snel te starten: een link in het startmenu. Die lijst heeft echter een beperkte lengte. U kunt dat zelf aanpassen.

Als u het standaard startmenu van Windows XP en Vista gebruikt, staan er links in dat menu met koppelingen naar de laatste door u gebruikte programma’s. Die kunt u daar handig en snel weer starten met één klik. Maar naarmate de lijst langer wordt, verdwijnen er ook programma’s uit die lijst.

Wilt u een bepaald programma ‘permanent’ onder de Startknop hebben staan?

  1. Klik met de rechtermuisknop op het programma.
  2. Kies de optie ‘Aan het menu Start vastmaken’.

Vanaf nu komt het startpictogram boven in de lijst te staan (boven de dunne scheidingslijn) en valt niet meer af.
U kunt programma’s zowel met hun pictogrammen in de lijst van het startmenu of via (Alle) Programma’s vastzetten, als met pictogrammen die ergens anders staan (bijvoorbeeld in een venster of op het bureaublad).

Zo voegt u Programma’s toe aan de Werkbalk Snel starten

Op vergelijkbare manier kunt u in Windows Vista programma’s toevoegen aan de werkbalk Snel starten die direct rechts van de Startknop staat.
Nog sneller kan dat – in zowel Vista als XP – door een pictogram of snelkoppeling van een programma naar het balkje te verslepen. Ook daar hoeft u maar één keer te klikken om het programma te starten.
Voordeel: het is dan niet meer nodig om het Startmenu zelf te openen, dus dat scheelt weer een klik. Probeer maar.

Crypto
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Lees ook…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…
Je moet er rekening mee houden dat minstens één keer per jaar je internetverbinding het “begeeft”. Oorzaak? Schade tijdens graafwerkzaamheden of het…
CRM staat voor Costumer Relationship Management en dient om jouw bedrijf te ondersteunen in interacties met klanten. Het is dus eigenlijk een…