Vergeten te back-uppen kan u in Windows 7 nauwelijks meer overkomen. Met het verbeterde Back-upcentrum is het een fluitje van een cent om in te stellen dat dit voortaan automatisch op bepaalde geplande momenten gebeurt. Wel zo veilig!

Back-up centrum in Windows 7

Al met de komst van Vista zijn de back-upmogelijkheden binnen uw besturingssysteem danig vereenvoudigd. Back-uppen is belangrijk zoals u ongetwijfeld weet, om geen cruciale gegevens kwijt te raken als u door een of andere calamiteit – hardwarecrash, diefstal, malwarebesmetting, (hacking)aanval, en dergelijke – wordt getroffen die uw (bedrijfs)continuïteit in gevaar kan brengen.

De wizard waarmee u de back-up kunt instellen is in Windows 7 verder geoptimaliseerd waardoor het heel eenvoudig is om uw belangrijke en gevoelige gegevens regelmatig en automatisch veilig te stellen.

Zo komt u er

U komt in het Back-upcentrum via menu Start >> Alle programma’s en dan diverse subkeuzen, maar makkelijker is het om ‘back-up’ in het zoekvak te typen waardoor het bovenin verschijnt. Begin met de optie om een back-up te maken (bijvoorbeeld >> Nu back-up maken), de eerste keer komt u alle benodigde handelingen tegen in het stappenplan van de wizard.

Enkele zaken waar u in die procedure op moet letten:

  • U mag als back-uplocatie niet hetzelfde opslagmedium kiezen als de locatie waarvan u de back-up maakt. Logisch, want wat heeft een back-up van een (externe) harde schijf op dezelfde schijf voor zin als die kapot of verloren gaat? Bovendien: u wilt natuurlijk de back-up fysiek op een andere locatie bewaren, om er bijvoorbeeld na een brand of diefstal toch nog over te kunnen beschikken.
  • Stel in de planningsoptie van de procedure een dag en tijd in dat uw systeem automatisch moet gaan back-uppen, liefst een tijdstip dat u zeker weet dat het systeem aanstaat. De frequentie kan afhankelijk zijn van hoe vaak uw gegevens worden gewijzigd, minimaal ‘wekelijks’ is meestal geen overbodige luxe.
    Als u eerder heeft geback-upt, hoeft u niet alles opnieuw in te stellen, dan zijn uw instellingen in het venster vermeld. Waar u ze natuurlijk wel weer kunt aanpassen.

Help

Rondom het back-upproces biedt Windows 7 u heel wat informatie. Vooral de eerste keer dat u de procedure uitvoert, is dat erg handig, maar raadpleeg Help ook bijvoorbeeld over het terugzetten van back-ups. Probeer eens uit hoe u een bepaald bestand uit de back-up kunt terughalen (eventueel met behulp van Help). Kijk sowieso alle helpinformatie rond het back-uppen nog even door of u wel aan alles heeft gedacht.  Want beter vooraf nagedacht, dan achteraf in verlegenheid gebracht!

Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Hoe ver ben jij met automatiseren?
Het MKB is vaak (te) veel tijd kwijt aan administratieve taken en mist actueel inzicht. Wat is jouw automatiseringsbehoefte? Ontvang direct jouw resultaten.
Lees ook…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…
Je moet er rekening mee houden dat minstens één keer per jaar je internetverbinding het “begeeft”. Oorzaak? Schade tijdens graafwerkzaamheden of het…
CRM staat voor Costumer Relationship Management en dient om jouw bedrijf te ondersteunen in interacties met klanten. Het is dus eigenlijk een…