Nadat u uw computer heeft opgestart, heeft u al gauw meerdere vensters openstaan. Dat kan soms behoorlijk irritant zijn, wanneer u informatie moet gebruiken van meerdere vensters tegelijk. In Windows 7 is daar wat op gevonden.

Werken met meerdere vensters tegelijk is handig, maar soms ook erg onoverzichtelijk. Tot dusverre kon u daar in Windows het volgende aan doen: alles minimaliseren en alleen de vensters heropenen waarmee u verder wilt werken.

Dat minimaliseren kan bijvoorbeeld via >> Bureaublad weergeven: in Windows 7 met een knopje aan de rechterkant van de Taakbalk.

Of in Windows Vista en XP via het snelmenu waartoe u de beschikking krijgt als u met de rechter muisknop op de Taakbalk klikt ( >> Vensters trapsgewijs schikken, gestapeld weergeven, naast elkaar weergeven).

Maar in Windows 7 kan het sneller en handiger:

  • Zorg dat het venster dat u in beeld wilt houden, actief is.
  • Druk op >> Windows-toets + Home.
  • Alle vensters behalve het actieve worden dan geminimaliseerd.

Behalve met de toetscombinatie kunt u het ook met de muis doen, namelijk door te ‘schudden’:

  • Klik in de titelbalk van het venster dat u in beeld wilt houden, en houd de muisknop ingedrukt.
  • Schud die titelbalk nu heen en weer (maak een snelle muisbeweging heen en weer in horizontale richting).
  • Alle vensters, behalve het exemplaar dat u met de muis heeft vastgehouden, worden geminimaliseerd.

Herstellen

Beide ‘alles-min-één’-methoden kunt u herhalen (ook door elkaar) om de oude situatie met meerdere vensters op uw beeldscherm te herstellen.

Hoe ver ben jij met automatiseren?
Het MKB is vaak (te) veel tijd kwijt aan administratieve taken en mist actueel inzicht. Wat is jouw automatiseringsbehoefte? Ontvang direct jouw resultaten.
Cursus: Koop of verkoop een bedrijf succesvol
Ben je betrokken bij de koop of verkoop van een bedrijf? Volg de cursus Actief in Overnames. Ontvang tips en maak de beste deal. Zorg dat jouw overname een succes wordt.
Lees ook…
Je moet er rekening mee houden dat minstens één keer per jaar je internetverbinding het “begeeft”. Oorzaak? Schade tijdens graafwerkzaamheden of het…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…
CRM staat voor Costumer Relationship Management en dient om jouw bedrijf te ondersteunen in interacties met klanten. Het is dus eigenlijk een…