Categorieën

Nadat u uw computer heeft opgestart, heeft u al gauw meerdere vensters openstaan. Dat kan soms behoorlijk irritant zijn, wanneer u informatie moet gebruiken van meerdere vensters tegelijk. In Windows 7 is daar wat op gevonden.

Werken met meerdere vensters tegelijk is handig, maar soms ook erg onoverzichtelijk. Tot dusverre kon u daar in Windows het volgende aan doen: alles minimaliseren en alleen de vensters heropenen waarmee u verder wilt werken.

Dat minimaliseren kan bijvoorbeeld via >> Bureaublad weergeven: in Windows 7 met een knopje aan de rechterkant van de Taakbalk.

Of in Windows Vista en XP via het snelmenu waartoe u de beschikking krijgt als u met de rechter muisknop op de Taakbalk klikt ( >> Vensters trapsgewijs schikken, gestapeld weergeven, naast elkaar weergeven).

Maar in Windows 7 kan het sneller en handiger:

  • Zorg dat het venster dat u in beeld wilt houden, actief is.
  • Druk op >> Windows-toets + Home.
  • Alle vensters behalve het actieve worden dan geminimaliseerd.

Behalve met de toetscombinatie kunt u het ook met de muis doen, namelijk door te ‘schudden’:

  • Klik in de titelbalk van het venster dat u in beeld wilt houden, en houd de muisknop ingedrukt.
  • Schud die titelbalk nu heen en weer (maak een snelle muisbeweging heen en weer in horizontale richting).
  • Alle vensters, behalve het exemplaar dat u met de muis heeft vastgehouden, worden geminimaliseerd.

Herstellen

Beide ‘alles-min-één’-methoden kunt u herhalen (ook door elkaar) om de oude situatie met meerdere vensters op uw beeldscherm te herstellen.

Lees ook…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…