Windows-pc"s kennen al sinds tijden een Windows-toets. In Windows 7 heeft Microsoft nog meer mogelijkheden aan die toets toegekend. Het scheelt op z"n minst een muisarm. Een overzicht.

De combinatietoetsen [Ctrl], [Alt] en [Shift] kende u natuurlijk al, maar gebruikt u de [Windows]-combinatietoets wel eens? Dat is die toets met het Windows-logo die zich links op uw toetsenbord tussen [Ctrl] en [Alt] bevindt (en soms is er aan de rechterkant nog een). Eenmaal indrukken geeft in de recente Windows-versies direct het Startmenu. Maar er zijn meer handige mogelijkheden met die toets, zoals in Windows 7:

 • [Windows]+[] of []
  Hiermee verankert u uw vensters aan de linker- of rechterkant van uw beeldscherm. Groot voordeel: geen gesleep meer met vensters of randen! Het werkt ook met twee of meer schermen, en dan voor elk scherm afzonderlijk. Handig, want dat laatste is met de muis niet mogelijk: verslepen van vensters om te verankeren werkt dan alleen uiterst rechts of links.
 • [Windows]+[Home]
  Alles minimaliseren behalve het actieve venster. Nogmaals indrukken herstelt alle vensters weer in hun oude positie.
 • [Windows]+[Spatie]
  Geeft u door uw geopende vensters heen een blik op het bureaublad (is dus de sneltoets voor Aero Peek).

Vorige versies

En kende u de volgende mogelijkheden met de [Windows]-toets al, die niet alleen in Windows 7 maar ook al in Vista en XP werkten:

 • [Windows]+[E]
  Start een (nieuwe) sessie met de Windows Verkenner met (Deze) Computer als inhoud.
 • [Windows]+[M]
  Om alle openstaande vensters te minimaliseren. [Shift]+[Windows]+[M] opent alle geminimaliseerde vensters weer.
 • [Windows]+[R]
  Ga direct naar het venster Uitvoeren (Run).
 • [Windows]+[Tab]
  Loop stap voor stap door de geactiveerde toepassingen (knoppen in de taakbalk). Als Aero actief is in Windows 7 of Vista schakelt het tussen de geopende vensters in 3D-weergave.
.
Beleggen in vastgoed is inflatiebestendig. Stijgt de inflatie? Dan stijgt ook de huur en dus het directe rendement. Benieuwd wat jouw opties zijn?
Hoe ver ben jij met automatiseren?
Het MKB is vaak (te) veel tijd kwijt aan administratieve taken en mist actueel inzicht. Wat is jouw automatiseringsbehoefte? Ontvang direct jouw resultaten.
Lees ook…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…
Je moet er rekening mee houden dat minstens één keer per jaar je internetverbinding het “begeeft”. Oorzaak? Schade tijdens graafwerkzaamheden of het…
CRM staat voor Costumer Relationship Management en dient om jouw bedrijf te ondersteunen in interacties met klanten. Het is dus eigenlijk een…