Wanneer je in teksten een bedrijfsnaam, telefoonnummer, geldbedrag of e-mailadres gebruikt, wil je dat deze bij elkaar blijven op één regel. Maar soms breekt Word die regel dan net af. Er is een trucje voor om dat op te lossen.

Deze tip is van toepassing op:

  • Microsoft Word 2010?

Harde spatie in Word
Als een zin in Word niet meer op één regel past, zal Word op de volgende regel verder gaan. In de meeste gevallen is dat geen probleem, maar je wilt bijvoorbeeld niet dat een bedrijfsnaam op de ene regel en B.V. op de volgende regel staat, of bij een bedrag het euroteken op de ene regel en het bedrag op de volgende.

Dit is op te lossen door een zogenaamde harde spatie in te voegen. Hierdoor weet Word dat bepaalde tekst altijd bij elkaar moet blijven.

Voorbeeld bedrijfsnaam
In offertes en contracten wordt een bedrijfsnaam volledig uitgeschreven, bijvoorbeeld Easy Learning B.V. Doordat tussen Learning en B.V. een spatie staat, zal deze doorschuiven naar de volgende regel als de huidige regel vol is.

1. Schrijf de tekst zoals je gewend bent
2. Ga met de cursor naar de plek waar de vaste spatie moet komen te staan
3. Haal de normale spatie weg
4. Selecteer het Lint >> Invoegen
5. Klik op >> Symbool op tab >> Symbolen
6. Kies voor >> Meer symbolen
7. Kies tab >> Speciale tekens
8. Kies voor >> Vaste spatie
9. Druk op >> Invoegen
10. 
Klik vervolgens op >> Sluiten om weer terug te keren naar de tekst in het document. 

Op het eerste gezicht lijkt er niets veranderd, maar ‘onder water’ is er een andere spatie ingevoegd. Herhaal deze handeling als de bedrijfsnaam uit meer dan 2 woorden bestaat die bij elkaar moeten blijven staan.

Vaste afbreekstreep
Hetzelfde probleem doet zich voor bij een telefoonnummer. Daarvan wil je ook niet dat het netnummer op de ene regel wordt vermeld en het abonneenummer op de volgende regels.

Volg dezelfde stappen als bij het toevoegen van een vaste spatie, maar kies voor het 
speciale teken >> Vast afbreekstreepje
 

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning
Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken. 

Over de auteur
Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Lees ook…
CRM staat voor Costumer Relationship Management en dient om jouw bedrijf te ondersteunen in interacties met klanten. Het is dus eigenlijk een…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…
Je moet er rekening mee houden dat minstens één keer per jaar je internetverbinding het “begeeft”. Oorzaak? Schade tijdens graafwerkzaamheden of het…