In een Word-document wordt soms een niet-standaard lettertype gebruikt. Anderen kunnen daardoor mogelijk het document niet lezen. Dit is makkelijk op te lossen: sluit het lettertype in.

Lettertype insluiten bij uitwisselen document

Wanneer in Word-documenten een lettertype wordt gebruikt dat niet standaard met Word wordt meegeleverd, is de kans groot dat de ontvanger dat lettertype niet op zijn computer heeft staan. Met een simpele handeling kunnen de gebruikte lettertypen in het document worden opgeslagen en ziet de ontvanger het document zoals u het wilt.

Werkwijze

• Open het Word document waarin het lettertype voorkomt
• Druk op de >> Office knop
• Kies voor >> Opties voor Word
• Selecteer optie >> Opslaan
• Ga naar onderdeel >> Kwaliteit behouden bij het delen van dit document
• Selecteer >> Lettertype in het bestand insluiten
• Selecteer >> Alleen in het document gebruikte tekens insluiten. Dit zorgt ervoor dat alleen wordt meegestuurd wat nodig is.
• Zet ook een vinkje bij >> Geen algemene systeemlettertypen insluiten. Deze staan al op de computer van de ontvanger
• Druk op >> OK
• Sla het document op

Wanneer is deze Word-tip van toepassing

Een vormgever die uw huisstijl ontwerpt, gebruikt vaak een Mac-lettertype. Deze wordt dan wel op uw computer of netwerk geïnstalleerd, maar niet bij de ontvanger. Dit geldt natuurlijk ook als u zelf een lettertype heeft gedownload en geïnstalleerd.

Bestanden uitwisselen als PDF

Het blijft lastig om bestanden uit te wisselen. Om er zeker van te zijn dat de ontvanger het document “ziet” zoals u het wilt, stuur dan het Word-bestand op als PDF. Zie hiervoor: PDF bestanden verzenden per e-mail »

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Template

Op de website van Easy Template is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken. Bekijk deze Office-tip: Word tip: lettertype insluiten in Word-document »

Deze tip is van toepassing op

• Microsoft Word 2007

Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Bereken autoverzekering besparing
Altijd met een gerust gevoel de weg op, met de uitgebreide autoverzekering van Allianz voor personenauto’s en bestelwagens. En met de onlangs verlaagde tarieven kan je nu tot €500 per jaar besparen.
Lees ook…
Je moet er rekening mee houden dat minstens één keer per jaar je internetverbinding het “begeeft”. Oorzaak? Schade tijdens graafwerkzaamheden of het…
CRM staat voor Costumer Relationship Management en dient om jouw bedrijf te ondersteunen in interacties met klanten. Het is dus eigenlijk een…
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden…