Zo draait Windows ook op uw Mac
U kunt Windows 7 als tweede besturingssysteem ook op een Apple Mac gebruiken, maar mocht u om een of andere reden Windows XP op uw Mac willen draaien dan kan dat alleen met behulp van virtualisatiesoftware.

Boot Camp voor Windows
Naast Apple’s eigen besturingssysteem voor de Mac (OS X Lion) is standaard ook het programma Boot Camp geïnstalleerd. Boot Camp is de ideale oplossing voor zakenmensen die de elegant ontworpen hardware van de Mac willen combineren met een computer waarop ook altijd Windows draait.

Op een apart gedeelte van de harde schijf richt u zo een hoekje met Windows in dat u alleen kunt bereiken door de Mac opnieuw op te starten. Apple levert er enkele extra stuurprogramma’s bij zodat Windows de Mac-hardware optimaal gebruikt. Let op: bij de installatie heeft u een originele installatieschijf met licentie van Windows 7 nodig. U kunt geen licentie gebruiken van een versie die eerder op een pc is geïnstalleerd.

Randapparatuur (muizen, printers e.d.)
In de Windows-omgeving staan alle functies tot uw beschikking: u kunt alle software installeren die u gewend bent en kunt ook muizen, toetsenborden, all-in-one’s en andere randapparatuur gebruiken. Microsoft levert een basisbibliotheek aan stuurprogramma’s mee die voor de meeste randapparatuur geschikt zijn.

Gebruikt u bijzondere apparatuur zoals een visitekaartjesscanner, dan kunt u het Windows-stuurprogramma gebruiken dat bij de betreffende apparatuur is meegeleverd.
Let op: Windows XP doet op de huidige Macs niet meer mee bij de Boot Camp-methode. Apple wil de XP-drivers voor zijn hardware niet meer updaten.

Windows en Mac tegelijkertijd
Wilt u met beide besturingssystemen tegelijkertijd werken, dan kan dat met behulp van virtualisatiesoftware. En in dat geval kunt u nog wel met Windows XP werken! Dankzij virtualisatie heeft u als het ware twee computers in één apparaat tot uw beschikking. Dat maakt het heel eenvoudig om van het ene programma naar het andere te springen.

Zelfs gegevens uitwisselen verloopt soepel: gewoon een kwestie van knippen en plakken. Op die manier integreert u de gegevens van dat ene noodzakelijke Windows-programma moeiteloos met uw Mac-bedrijfsvoering.
Let op: ook hiervoor heeft u wel een geldige Windows licentie nodig!

Randapparatuur en virtualisatie
Bij de aansturing van printer, muis en het netwerkverkeer sluizen de virtualisatiepakketten Windows-opdrachten soepel door naar het Mac-systeem. Komt er echter een specifiek apparaat aan te pas zoals een usb-stick, een cd of externe schijf, dan moet de gebruiker kiezen welke van de twee ‘computers’ de macht over dat toestel krijgt.

Zodra Windows een usb-stick heeft geclaimd, is die niet meer zichtbaar in het Mac-gedeelte. Is de Windows-taak voltooid en sluit u het virtualisatieprogramma af, dan neemt de Mac de touwtjes voor alle randapparatuur vanzelf weer in handen.

Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.