Een Payment Service Provider (PSP) regelt de elektronische betalingen op uw website. Bepaal met deze checklist voor welke PSP u het beste kunt kiezen.

Inhoudsopgave

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief en zónder maandelijkse kosten of kosten voor retourpinnen. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

Soort PSP

Voor welk type PSP u kiest, is afhankelijk van wat u zelf wilt en kunt. Wanneer u van alle administratieve rompslomp – die met betalingen gemoeid is – afwilt, dan kiest u voor een collecting PSP. Wilt u de administratie in eigen hand houden, dan is een distributing PSP een optie.

Soort product

Een webwinkel met hoogwaardige producten is gebaat bij fraudepreventie. Een aantal PSP’s heeft eigen fraudepreventiesystemen ontwikkeld, anderen gebruiken bestaande software. Welke beveiligingsmethoden gebruikt de PSP?

Bereik

Houd er rekening mee, wanneer u ook in het buitenland verkoopt, dat de PSP ook daar actief is.

Betaalmethoden

Hoe meer betaalmethoden u aanbiedt, hoe groter het aantal potentiële klanten. Sinds de introductie van iDeal is het vertrouwen in online betalingen fors toegenomen.

Naamsbekendheid 

Denk goed na over de wijze waarop u de verschillende betaalmogelijkheden toont op uw website. De naam van een PSP kan voldoende zijn, maar de logo’s van bijvoorbeeld iDeal en MasterCard zeggen consumenten wellicht meer.

Retouren/chargeback

Klanten kunnen – om uiteenlopende redenen – bestelde producten retour sturen. Hoe gaat een PSP daarmee om?

Kosten 

Een PSP berekent transactiekosten en kosten voor de betaalmethode. Onderhandel met de PSP over de percentages die creditcardmaatschappijen berekenen: dat kan soms aardig schelen. iDeal daarentegen gaat uit van een vast bedrag per transactie.

Contractsduur

Een PSP maakt uitvoeringskosten voor het aansluiten van uw winkel. Hij zal een langdurig contract met u willen afsluiten. Een driejarig contract, waarbij de tarieven elk jaar onderhandelbaar zijn, is niet ongebruikelijk in de branche.

Dienstverlening

Let erop dat de PSP u voldoende garanties geeft voor de beschikbaarheid van het betaalplatform. En verzeker u ervan dat de PSP over voldoende contacten met banken beschikt.

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief en zónder maandelijkse kosten of kosten voor retourpinnen. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

Lees ook…
i.s.m.
Heb je wel eens met spoed een betaalterminal willen aanschaffen om vervolgens dagen of zelfs weken te moeten wachten voordat je door het betaalbedrijf…
i.s.m.
Apple heeft in Nederland Tap to Pay op iPhone gelanceerd. Vanaf nu kunnen ondernemers contactloze betalingen accepteren op hun iPhone zonder dat ze een…
i.s.m.
Van 2018 tot 2022 is retourpinnen bijna verviervoudigd van 4,27 miljoen naar 15,2 miljoen. Retourpinnen wordt dus steeds belangrijker. Maar wat is…
i.s.m.
De Maestro en V PAY betaalpassen worden per 1 juli 2023 vervangen door de Debit Mastercard en VISA Debit en dit zal niet alleen gevolgen hebben voor…
Mobiel betalen. Steeds meer klanten gebruiken mobile Wallets. En het is een stuk goedkoper dan een pinautomaat. Het duurde lang, maar de opmars van…
De Maestro- en Visa-betaalpassen in Nederland worden in juli 2023 massaal vervangen door nieuwe pinpassen. Dus retailondernemers opgelet. Zorg dat in…