Maak van uw laptop het visitekaartje van uw bedrijf. Geef hem een professionele uitstraling met deze 5 tips voor Windows 7. Plus: pimp uw laptop met een laptopsticker met afbeelding naar keuze.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

5 tips voor een professionele laptop met Windows 7

Heeft u een afspraak met een klant of partij en moet u een presentatie geven? Grote kans dat u daarbij uw laptop gebruikt. Die fungeert dan meteen als visitekaartje van uw bedrijf.

Met andere woorden: hoogste tijd om uw laptop een professionele uitstraling te geven.

Vijf tips voor Windows 7.

Tip 1. Snelle presentatiemodus

Windows 7 beschikt over een minder bekende presentatiemodus, waarmee u in één keer een vooraf ingestelde set opties activeert. U kunt er bijvoorbeeld mee instellen dat u de schermbeveiliging tijdelijk uitschakelt, het volume lager zet of een aangepaste bureaubladachtergrond toont. Want die vakantiefoto is waarschijnlijk minder geschikt voor een zakelijke afspraak.

Open het menu Start en typ Mobiliteitscentrum. Klik op het pictogram van de projector. Stel de gewenste instellingen in, zoals Schermbeveiliging uitschakelen, of Deze achtergrond tonen.

Tevreden? Klik op OK. Om de modus te activeren, klikt u op Inschakelen.

Tip 2. Eigen aanmeldingsscherm

Windows 7 toont zodra u de computer opstart, standaard een eigen (en saai) aanmeldingsscherm. Dit zou een uitgelezen locatie zijn voor een eigen afbeelding, zoals uw bedrijfslogo of uw bedrijfspand, maar u kunt hier de achtergrond helaas niet aanpassen.

Hoewel… via een omweg kan het toch. Download en installeer daarvoor de Tweaks Logon Changer. Start deze, kies de gewenste achtergrond en klik op Change Logon Screen.

Bent u na verloop van tijd niet meer tevreden, klik dan op Revert to Default Logon Screen. De oorspronkelijke achtergrond wordt hersteld.

Tip 3. Schermbeveiliging

Zorg voor een professionele schermbeveiliging. Klik daarvoor op Start en kies Configuratiescherm. In het zoekvak rechtsboven typt u Schermbeveiliging. Kies voor Schermbeveiliging in- of uitschakelen. Kies de gewenste schermbeveiliging, bijvoorbeeld de tekstvariant waarmee u uw bedrijfsnaam in beeld brengt.

Tip 4. Extra veiligheid

Plaats voor extra veiligheid bij Schermbeveiling (zie tip 3 hierboven) een vinkje naast de optie Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten.

Wordt de computer na de schermbeveiliging weer gebruikt, dan moet u zich eerst weer aanmelden. Zo voorkomt u dat anderen tijdens uw afwezigheid de computer kunnen gebruiken.

Tip 5. Gadgets

U kunt uw bureaublad uitbreiden met gadgets: miniprogramma’s waarmee u een specifieke taak kunt uitvoeren, zoals de kalendergadget. Er is ook een gadget waarmee u het laatste nieuws kunt tonen. Heeft u een website met RSS-feed, dan kunt u met deze gadget bedrijfsinformatie (zoals lopende projecten) op uw laptop weergeven.

In Windows 7 zijn gadgets minder prominent aanwezig. Open het menu Start en typ Gadgets, gevolgd door een druk op Enter. Het gadgetvenster verschijnt. Dubbelklik op een gadget om deze te activeren.

Extra tip: Personaliseer uw laptop met een laptopsticker

Maak een ‘statement’ door een gepersonaliseerde sticker op de buitenkant van uw laptop te plakken. Uw publiek maakt dan meteen als u de laptop pakt, kennis met uw bedrijf.

U kunt kiezen voor een vast ontwerp. Interessanter is het als op de sticker bijvoorbeeld uw bedrijfslogo of product staat.

Er zijn verschillende partijen die laptopstickers maken. Vergelijk, voordat u bestelt, wel eerst de prijzen.

Lees ook:

deze tips om productiever te werken met Windows 7 »

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Als werkgever ben je verplicht je medewerkers te voorzien van alle spullen die zij nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Dat kan…
ChromeOS is een besturingssysteem voor je computer. Net als bijvoorbeeld Windows van Microsoft of macOS van Apple. Maar dan minder bekend, zeker in de…
De verschillen tussen zakelijke laptops en consumentenlaptops zitten vooral in de specifieke eisen waaraan de apparaten bij zakelijk gebruik moeten…