Apple heeft, net als voor de iPhone en de iPad, ook een app store voor de Mac. De eisen voor deze Mac App Store zijn zo mogelijk nóg strenger, maar de apps zijn wel aantrekkelijk geprijsd: ze kosten vaak minder dan € 10,-. We selecteerden 7 handige zakelijke apps voor u.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Mac App Store

De Mac App Store staat als apart programma op elke Apple-computer. Het gebruik ervan lijkt sterk op dat van de iTunes-winkel waar muziek, films en software voor de iPad te koop is.

De software is gekoppeld aan het AppleID van de eigenaar, een persoonlijke inlogcode voor alle aankopen bij Apple.

Volumelicenties

De Mac App Store biedt pas vanaf 20 werkplekken volumelicenties voor meerdere computers. Kleine ondernemingen moeten een toepassing als Pages dus net zo veel keer aanschaffen als er Macs in het bedrijf staan. Software op proef draaien en later het serienummer invoeren is geen optie.

Sommige aanbieders weten dit manco te omzeilen door een gratis uitgeklede versie van hun app aan te bieden. Smaakt deze naar meer, dan kan de betaalde variant meestal de ingevoerde gegevens overnemen.

Een particulier mag de aangeschafte materialen bovendien op meerdere computers installeren, aangezien Apple ervan uitgaat dat zo’n klant toch maar aan één apparaat tegelijk werkt.

7 interessante zakelijke apps voor de Mac:

 • MindNode Pro (€ 15,99)
  Schema’s, schetsen en hersenspinsels vinden hun plek in deze mindmap-toepassing voor beginners en gevorderden. Als light-versie beschikbaar om kennis te maken.
 • Evernote (gratis)
  Het virtuele digitale kantoor voor zelfstandigen en kleine ondernemers. Slaat aantekeningen, webpagina’s, afbeeldingen, pdf-bestanden en meer op, deelt notities met collega’s en synchroniseert dit alles met andere computers of smartphones.
 • WordPerfect Viewer (€ 7,99)
  Leest de WordPerfect-bestanden uit het archief én de nieuwe materialen die verstokte gebruikers van dit klassieke programma nog steeds produceren.
 • EU VAT Validator (€ 0,79)
  Controleert het btw-nummer binnen de EU.
 • VAT Pro (€ 0,79)
  Berekent de juiste btw voor levering aan meer dan 80 landen én alle staten van de VS.
 • Outlook Beamer (€ 2,39)
  Zet Outlook-data van de pc over naar de Mac.
 • OfficeTime (nog niet in Mac App Store)
  Tijdregistratie per project met koppeling aan de iCal-agenda en facturering. Ideaal voor zelfstandigen. Mocht u er toch al op de Mac mee aan de slag willen, dan kunt u natuurlijk op de website van OfficeTime terecht.

Bron: iphone6-abonnementen.nl / iphone6-abonnement.be / telecomadvies.nl

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Je hoeft geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat kunstmatige intelligentie de manier waarop werken ingrijpend verandert. Als ondernemer is het…
Iedereen die in Word met nummering in documenten werkt voor hoofdstukken en paragrafen loopt er vroeg of laat tegenaan: de nummering geeft ‘ineens’ een…
Hybride werken is in veel organisaties de norm geworden. Mensen werken op kantoor én vanuit huis. Dat kan voordelen opleveren op het gebied van…
Succesvolle organisaties leveren kwaliteit, werken graag efficiënt en zijn innovatief. Maar hoe zit het dan met het afval dat vrijkomt? Denk…
Vrijwel iedereen gebruikt WhatsApp om berichten te sturen. Maar wist je dat je de app veel meer kunt personaliseren dan veel mensen doen? Zo kun je…