Auto Camperleven-2.JPG
18 dec 2017

Zwerven door de ‘swinging states’

Zomaar neergestreken in Atlanta (Georgia, VS), in een camper gestapt samen met wat kennissen en me verbaasd over een zo andere wereld, een zo andere cultuur. Hoe bevrijdend is het om een paar weken lang totáál niet aan de business te denken…

Leontien van Moorsel: "Ik ben bloedfanatiek"

Ze won vier keer olympisch goud en is daarmee de beste Nederlandse wielrenster aller tijden. Ook als ondernemer doet Leontien van Moorsel er alles aan om te slagen. Nou, bijna alles dan. Over haar hoogte- en dieptepunten. "Ik heb acht jaar van mijn leven weggegooid." Lees het interview.
Oud = Nieuw Laura Dols De Zaak.jpg
20 feb 2017

“Recycling is waardering voor wat er al is”

“Oh, je bent er al.” Laura Dols, stapt vanuit een zijkamer de bruidswinkel binnen en haalt haar handen door haar haar. “Ik ben wel vies hoor. Er is net weer achthonderd kilo binnengekomen.” Ze heeft het over een partij tweedehands kleding die ze eigenhandig selecteerde in loodsen in Los Angeles, San Francisco en Denver. Ongeveer een derde ervan zijn bruidsjurken voor de winkel aan de Amsterdamse Nieuwe Hemweg. De rest is voor ‘de Laura Dols’ in de Wolvenstraat.
Oud = Nieuw Helderse jongens De Zaak 8
21 dec 2016

“Doe mij maar een lekkere Helderse Jongen”

Rijd door tot het einde van de wereld en sla vlak voor je in het diepe valt linksaf. Daar ligt, enigszins verscholen aan het water, Fort Westoever. Ideetje van Napoleon, uitgevoerd door Willem I, die het gebruikte om Den Helder te verdedigen tegen vijandige schepen. Nu wordt het fort bewaakt door drie bevlogen ondernemers die er met gelijkgestemden een circulaire hotspot van maken. “We nemen steeds weer een volgende stap in verduurzaming.”
Interview DI8A3587-2.jpg
25 okt 2016

“Failliet gaan is het beste dat me ooit is overkomen”

Alexander Wijninga werd in 2016 uitgeroepen tot 'de meest veelbelovende jonge ondernemer'. Kort daarna ging zijn bedrijf Watermelon failliet. “Ik heb twee weken niets gedaan. Daarna heb ik de curator gebeld en alles, behalve de inboedel en de software, teruggekocht.”
Tijdschrift BHV_cover_MG_7291-2.jpg
28 jun 2016

Veilig ondernemen

Een hacker in De Zaak. Levensreddende BHV-tips. Een inbraak in beeld. 'Rake klappen helpen'. Zorg dat jouw bedrijf veiliger wordt. Bekijk en lees het online magazine van De Zaak.
Thema de-zaak-2016-ts02-kwestie-van-smaak-brouwerij-rodenburg-bier-steve-gammage-alain-schepers-bierista-hero.jpg
7 apr 2016

'Gaaf toch als jouw biertje 10.000 km verder wordt gedronken?!'

Toen biersommelier Alain Schepers uit Ruurlo in de gaten kreeg dat koningin Beatrix in 2013 afstand zou doen van de troon dacht hij: ‘Daar zit een biertje in…’ Hij vond gehoor bij brouwer Steve Gammage, een Brit die zich vanwege de liefde in Nederland had gevestigd. Na een carrière als schilder hing Steve de kwast in de wilgen en stichtte brouwerij Rodenburg in het piepkleine plaatsje Rha in de Achterhoek. Samen bedachten en brouwden ze het Abdicatiebier dat, slechts eenmaal gebrouwen en gebotteld, een aardig succes genereerde.
Thema de-zaak-2016-ts02-kwestie-van-smaak-peter-klosse-grenzeloze-smaak-hero.jpg
7 apr 2016

Grenzeloze smaak

Goede smaak, je zult het maar hebben. Good taste is boundless zeggen de Engelsen, goede smaak is grenzeloos. Klinkt als een logisch gezegde, toch?
Thema de-zaak-2016-ts02-over-de-grens-strong-viking-paul-van-schaijik-jan-reijs-20.jpg
7 apr 2016

Iedereen is winnaar bij Strong Viking

Fysieke en mentale obstakels zijn er om overwonnen te worden. Jan Reijs en Paul van Schaijik weten er alles van: met hun geesteskind Strong Viking zijn ze dagelijks bezig met het verleggen van grenzen. Dit jaar brengen ze 100.000 deelnemers in vier landen in beweging. En hun optimisme over de toekomst is grenzeloos. Nou ja, bijna dan.
Thema de-zaak-2016-ts02-in-de-familie-da-vinci-salonautomatisering-hero.jpg
7 apr 2016

Da Vinci Salonautomatisering gaat internationaal

Grootvader Gert Heersink begon een kapsalon, vader Jim introduceerde speciale kapperssoftware. Met de zussen Lidwien, Carlijn en Marre aan het roer groeide familiebedrijf Da Vinci uit tot de Nederlandse nummer 1 in salonautomatisering. Er kwam een consumentenplatform bij, BarberBooking.com, en daarmee willen de zussen… ‘de grens over!’
Thema de-zaak-2016-ts02-over-de-grens-lessen-uit-afrika-hero.jpg
7 apr 2016

Lessen uit Afrika

Monika Dudu (Zuid-Sudan) en Esperance (Burundi) hadden niets. Geen geld, geen eten. Hun kinderen konden niet naar school. Vanuit het niets startten zij een eigen bedrijf. Ze stonden voor dezelfde uitdagingen als ondernemers in Nederland, maar moesten nog creatiever zijn in hun oplossingen.
Tijdschrift de-zaak-vliegtuig-over-de-grens-zaken-doen-internationaal.jpg
31 mrt 2016

Succes in Shanghai

Marc Oosterhoudt reisde zijn grote liefde achterna naar Shanghai, waar hij zijn eigen bedrijf begon. Nu helpt hij andere bedrijven ook voet aan de grond te krijgen in China. 'Opvallend dat Chinezen zich niet ergeren.'
Getoond 1 tot 12 van 25. Er zijn meerdere pagina's.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming