4 September 2015
in Thema
John Cliteur is oprichter en directeur van Purple Monkey breinonderwijs. Hij helpt organisaties en personen om 'slimmer na te denken' en efficiënter te werken. 3 tips over breinonderwijs.

Collectief denken
“We helpen organisaties om slimmer na te denken”, zegt John Cliteur. “Nadenken doen we allemaal. Maar op verschillende manieren. Op dat terrein is nog een heleboel te winnen voor bedrijven. Door rekening te houden met elkaar en denkpatronen af te stemmen kun je als groep slimmer gaan werken”, weet Cliteur. “Naast het trainen van het geheugen en sneller lezen, leren we mensen hun tijd te managen.”

 

3 tips

1. Doe aan storingsmanagement
“Hoe kleiner de organisatie, hoe vaker je gestoord wordt. ‘Kun je dit er ook nog even bij doen?’ Doe dan aan storingsmanagement”, adviseert Cliteur. “Bundel de storingen / extra vragen binnen de organisatie. Bekijk vervolgens hoe je frequente storingen blijvend kunt oplossen. Bijvoorbeeld door het aantrekken van een nieuwe werknemer.”

2. Organiseer kennissessies
“Om te zorgen dat je werknemers blijven leren is het belangrijk om kennisbijeenkomsten te organiseren. Regelmatig vers bloed van buiten is verfrissend voor je organisatie. Nodig collega-ondernemers uit en laat ze vertellen hoe zij het doen. Laat ook je medewerkers hun visie delen met het hele bedrijf. Het is zonde om die kennis niet te gebruiken.”

3. Slim leren
“Zorg ervoor dat je weet hoe je informatie op een slimme manier door het brein kunt leiden. Dan houd je meer tijd over voor andere zaken. Als je kinderen leert hoe ze slimmer moeten leren, komt dat de sfeer ten goede. Communicatie en het delen van gevoelens zijn daarbij heel belangrijk. Binnen bedrijven geldt hetzelfde. Het zorgt voor onderling begrip en helpt een team om samen een proces door te maken.”

‘Leer leren’
Hoe kun je nieuwe dingen op een slimme manier in je brein krijgen? Bekijk een video-interview met John Cliteur over ‘Leer leren’.

Lees meer in tijdschrift De Zaak
In het volledige artikel deelt John Cliteur zijn uitdagingen en ervaring met slim en flexibel werken. Ook heeft hij nog een paar tips voor jou als collega-ondernemer. Wil je het volledige artikel lezen in tijdschrift De Zaak? Maak een account aan via MijnZaak en vraag een proefexemplaar aan.

Vraag een gratis proefexemplaar aan!

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…