Veel kleine ondernemers denken dat leasen vooral iets is voor grote bedrijven. "Juist niet," zegt Dick Bakker van leasemaatschappij Arval. "Zelfs zzp'ers zijn gebaat bij een leaseauto. Leasen is niet alleen een besparing van risico en zorgen, maar het scheelt je ook geld." Hoe regel jij voordelig een leaseauto als mkb'er? Vijf tips van Bakker.
Van een privé-auto kan ook zakelijk gebruik worden gemaakt. De btw over bijvoorbeeld brandstof en onderhoud kunt u dan terugvragen. Maar hoeveel eigenlijk?
Je stelt een lease-auto ter beschikking aan een werknemer met het recht op privé-gebruik. Moet dat in de arbeidsovereenkomst worden vastgelegd?
Kan een werknemer zowel een verklaring Geen privégebruik als een verklaring uitsluitend Zakelijk Gebruik bestelauto hebben?
Audi e-tron + nieuwe generatie batterijtechniek
Het is een duidelijk gevalletje van ‘Elon Musk bashen’. Audi onthulde zijn nieuwe e-tron SUV namelijk in het immense Siemens hoogspanningslaboratorium in Berlijn. Rob was erbij.
"Ik heb sinds drie jaar een goedlopende eenmanszaak. Een branchegenoot van mij is net een jaar bezig. Ze stelt voor om samen te gaan, bijvoorbeeld in een VoF. Is dat een goede optie?"
Een werkgever weigert om de verklaring bij de Belastingdienst in te dienen. Heeft de werknemer dan nog rechtsmiddelen om hem te bewegen alsnog de verklaring in te dienen?
Met welk bedrag moet een werkgever rekening houden, als werknemer niet aantoont minder dan 500 kilometer privé te hebben gereden?
Neemt de Belastingdienst aan dat een bepaalde periode niet privé gereden is met de bestelauto als de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto wordt ingetrokken?
Werkgever meldt privégebruik bij de Belastingdienst. Kan werknemer nog aantonen dat hij niet meer dan 500 kilometer op kalenderjaarbasis privé heeft geredTerg a: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »en met de bestelauto?
Getoond 1 tot 12 van 17. Er zijn meerdere pagina's.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming