U heeft een eenmanszaak en wilt het eigen vermogen vergroten, ook omdat u bij de bank wilt aankloppen voor krediet. Mag u daarvoor uw privégeld gebruiken?
U heeft geld nodig om uw groeiplannen te realiseren. Die plannen heeft u in een ondernemingsplan gezet. Is dat genoeg om de bank warm te maken?
Veel ondernemers krijgen jaarlijks een heffing van een bedrijfschap of hoofdbedrijfschap opgelegd. Moet u deze betalen?
U slaat de handen ineen met collega-ondernemers, maar de samenwerking blijkt na een enthousiaste start toch minder soepel dan gehoopt. Hoe komt u erachter of er iets onder de oppervlakte broeit en hoe voorkomt u dat een dreigend conflict escaleert? De Zaak Advies legt het uit.
Advies van expert Niek Idema
"Ik heb een bedrijf in een gehuurde winkelruimte en wil nu het huurcontract opzeggen omdat de resultaten tegenvallen. Het contract loopt nog drie jaar door. Wat zijn de consequenties?"
Stel, u verstuurt een factuur of offerte per e-mail, scant uw handtekening in en voegt deze aan het document toe. Is dat rechtsgeldig?
"Ik wil een merknaam gebruiken waarvan ik weet dat die al wordt gebruikt door een ander bedrijf. Dit bedrijf gebruikt de merknaam echter niet actief. Mag ik dit merk dan gebruiken?"
Als startende ondernemer komt er veel op u af. Wat is er dan prettiger dan een vraag te kunnen stellen aan een ervaringsdeskundige? Vraag het de adviseurs van De Zaak of lees hier de meest gestelde startersvragen.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming