"Ik ben benaderd door een bedrijf dat mij een advertentie wil verkopen in een handboek voor aanbestedingen. Hoe kom ik erachter of deze partij te vertrouwen is?"

Vraag:
“Ik ben benaderd door een bedrijf dat mij een advertentie in een handboek voor aanbesteding van opdrachten van de overheid probeert te verkopen. Nu hoor en lees je de laatste tijd veel over acquisitiefraude, spookfacturen en nepaanbiedingen.

“Ik vertrouw deze aanbieding niet helemaal. Het bedrijf heeft wel een website, maar dat zegt natuurlijk ook niet zoveel. Hoe kom ik erachter of deze partij zuiver op de graat is?”

Antwoord van een van onze adviseurs bij De Zaak
Als u twijfelt aan de betrouwbaarheid van advertentieaanbieders, kunt u contact opnemen met de Stichting Acquisitie Fraude. Wellicht dat het bedrijf daar bekend is.

“Op de website van de SAF kunt u informatie vinden over de methodes die fraudeurs gebruiken, overzichten van malafide bedrijven en voorbeelden van nepaanbiedingen en spookfacturen.

“Het SAF kan u ook helpen bij het eventueel doen van aangifte van oplichting of poging tot oplichting.”

In deze checklist staat hoe u kunt voorkomen dat u het slachtoffer wordt van acquisitiefraude »

Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.

Bel met 085 – 0797050.

Nog geen lid? Lees hier wat de voordelen zijn »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

100% focus op je business

MijnZaak helpt je altijd en overal, zodat jouw focus blijft op je core-business. Kortom, alles wat je zoekt nu op één plek; juridische documenten op maat, 1-op-1 advies van experts en voordeel op + 50 diensten.

Lees ook…