"Ik heb een werknemer in dienst die een jaarcontract heeft. Kan ik deze arbeidsovereenkomst voor een kortere periode verlengen?"

Vraag aan De Zaak Advies
“Ik heb een werknemer in dienst. Hij heeft een jaarcontract. Ik wil hem in dienst houden, maar nog geen contract voor onbepaalde tijd aanbieden. Moet ik hem dan weer een jaarcontract aanbieden of kan ik de arbeidsovereenkomst ook met een kortere periode of halfjaarcontract verlengen?”

Bauco van der MeulenAdvies van Bauco van der Meulen, adviseur bij De Zaak en eigenaar van adviespraktijk MMC in Amstelveen
“Ja, dat is mogelijk. U kunt de werknemer na het aflopen van het jaarcontract bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst voor een half jaar met een halfjaarcontract aanbieden. Er bestaan CAO’s waarin deze mogelijkheid wordt uitgesloten, maar volgens het Burgerlijk Wetboek is dit niet verboden. Als er na het eerste contract geen afspraken over verlenging zijn gemaakt en er wordt wel door gewerkt, dan ontstaat automatisch een zelfde contract voor dezelfde termijn, met een maximum van één jaar.”

Twee keer verlengen
“Het is echter niet mogelijk om werknemers tot in het oneindige contracten voor bepaalde tijd aan te bieden. U kunt een tijdelijke arbeidsovereenkomst twee keer verlengen. Bij de derde verlenging – dat zou dan het vierde arbeidscontract zijn – ontstaat automatisch een arbeidsovereenkomst  voor onbepaalde tijd.”

Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.

Stuur een mail naar: [email protected]!

Nog geen lid? Lees hier wat de voordelen zijn »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

100% focus op je business

MijnZaak helpt je altijd en overal, zodat jouw focus blijft op je core-business. Kortom, alles wat je zoekt nu op één plek; juridische documenten op maat, 1-op-1 advies van experts en voordeel op + 50 diensten.

Lees ook…