10 dingen van Whatsapp die je nog niet wist

Gebruik WhatsApp effectiever

FUNCTIE 1

Whatsapp privacy

Als je niet herkent wilt worden in WhatsApp, kun je dat voorkomen. Ga naar Instellingen –> Account –> Privacy en pas daar de opties voor je online status en profielfoto aan.

FUNCTIE 2

Leesbevestiging-en uitzetten

Goed nieuws: er is een manier om die blauwe vinkjes uit te zetten. Ga naar Instellingen, selecteer je privacy pagina en zet de leesbewijzen uit.

FUNCTIE 3

Bekijk de status van je bericht

Android: ga naar een chat, houd een bericht ingedrukt. Op de menu-balk verschijnt een info-icoon. iPhone: veeg het bericht naar links om de benodigde informatie te zien.

FUNCTIE 4

Even pauze

Tap op het groepsgesprek waar je last van hebt, druk op de naam bovenin het scherm en geef aan  hoe lang deze chat stil moet zijn (‘Dempen’).

FUNCTIE 5

Snelkoppelingen voor bepaalde personen

Exclusief Android: Houd de chatnaam ingedrukt en er verschijnt een tab. Druk op ‘Snelkoppeling maken’ en de chat staat op het beginscherm.

FUNCTIE 6

Apparte melding per contact

Ga naar de overzichtspagina van al je chats, tap op de bewuste naam –> klik op ‘Contact weergeven‘ en tik bij Meldingen op ‘Aangepaste meldingen‘.

FUNCTIE 7

Belangrijk gesprek? Maak een back-up

Android: je kan in de instellingen een chat backup voor in Google Drive maken. iPhone: je kan automatisch een iCloud-backup maken.

FUNCTIE 8

Voeg data en tijdstippen toe aan je agenda

Sommige tijdsbepalingen in chats hebben een blauwe streep. Klik op het tijdstip of de datum en je kunt de afspraak aan je agenda toevoegen.

FUNCTIE 9

Voorkom dat anderen je berichten lezen

Ga naar de instellingen voor notificaties en schakel de preview uit. Hierdoor krijg je alleen te zien dat je een bericht hebt ontvangen.

FUNCTIE 10

Datagebruik besparen door media op te slaan

Ga naar Instellingen, open Chats en oproepen en kies voor ‘Media automatisch downloaden’. Geef hier aan wanneer media gedownload mag worden.

FUNCTIE 10

Datagebruik besparen door media op te slaan

Ga naar Instellingen, open Chats en oproepen en kies voor ‘Media automatisch downloaden’. Geef hier aan wanneer media gedownload mag worden.