Bedrijf groeien. 7 Vakantietips voor drukke ondernemers

Grote opdracht afgerond? Reserveer een deel van die winst op je spaarrekening. Of zet gewoon elke maand wat opzij. Zo heb je een back-up voor de inkomsten die je misloopt.

Je wilt niet dat die ene leuke werkklus aan je neus voorbij gaat. Kies daarom voor een vakantieperiode die past binnen jouw bedrijf of branche.

Informeer je klanten over je geplande vrije tijd en maak afspraken over wanneer je bereikbaar bent op vakantie. Zet je out-of-office aan, zodat klanten die je mailen weten dat je er niet bent.t.

Zorg voor een goede planning en probeer voor zover mogelijk alle lopende klussen af te ronden, zodat je met een schone lei op vakantie kunt.

Stuur je factureren de deur uit vóórdat je weggaat. Zo hoef je er op vakantie niet meer over na te denken én kun je rekenen op geld op de rekening bij terugkomst.

Is het tijd voor de aangifte omzet- of inkomstenbelasting tijdens jouw vakantie? Zorg ervoor dat je de belastingaangifte voor de vakantie alvast doet. Zo voorkom je een boete tijdens je vakantie.

Als je de behoefte hebt om toch iets werkgerelateerd te doen, kies dan lekker voor de simpele zaken: maak content, luister een podcast, lees een boek over jouw vakgebied en noteer jouw inspiratie.

Als je de behoefte hebt om toch iets werkgerelateerd te doen, kies dan lekker voor de simpele zaken: maak content, luister een podcast, l