Ontvang tot 4 prijsopgaven van website designers uit de buurt

100% vrijblijvend | Gematcht op jouw wensen

Binnen 24 uur reactie

Gespecialiseerd in ZZP'ers & MKB

Zorgvuldig uitgekozen partners

Vergelijk voor beste kwaliteit én prijs

Krijg hogere zoekresultaten in Google

''Snel een aanbieding ontvangen en geaccepteerd. Nu wachten op de contracten en uitvoering.''

Gerard, Transporteur

We gaan zorgvuldig met de gegevens om.

Privacy statement

100% vrijblijvend | Al 3274 x aangevraagd

Website laten maken

26 mei 2020 in WEB EN ICT

Waarom zou je een professionele website laten maken?

Een website laten maken. Een website is tegenwoordig onmisbaar. Hét visitekaartje van je bedrijf. Dé manier om gevonden te worden, je nieuwe klanten te ontmoeten en je huidige klanten te behouden. Een website bouwen is veel werk, kost veel tijd en is technisch nog lang niet zo makkelijk. Hoe ga je ervoor zorgen dat potentiële klanten jou vinden? En eenmaal op jouw website dat ze ook nog tot actie overgaan? Een professionele webdesigner kan je hierbij helpen. Professioneel een website laten maken kan jouw lifesaver zijn!

Website laten maken: Wat zijn de voordelen?

Bespaar tijd

Een website laten maken door een professionele webdesigner bespaart jou tijd en moeite die het kost om je te verdiepen in de do’s en dont’s van webdesign, de strategie en het daadwerkelijk bouwen van de website. Besteed deze tijd liever aan de kernactiviteiten van je bedrijf. Hetzelfde geldt voor support en onderhoud nadat je website is opgetuigd.

Benut expertise

Een website laten maken door een professionele webdesigner heeft als belangrijk voordeel dat de webdesigner ervaring heeft met o.a. het vindbaar maken van je website, hoe je conversie (clickrate) kunt optimaliseren en jouw website mobiel- en tabletvriendelijk kan maken. Dit is kennis die jij zelf (misschien) niet in huis hebt.


Bevorder professionaliteit

Professioneel een op maat gemaakte website laten bouwen, zorgt ervoor dat jouw website er professioneel, betrouwbaar en verzorgd uitziet. Tot op de detailniveau. Net zoals jouw bedrijf. Een professioneel website kan bijdragen aan de customer experience en dus aan zowel klantretentie als klantenwerving.

Zelf een website bouwen: enkele voor- en nadelen

Nadelen

Voordelen

Kosten besparen

Tijdrovend

Keuze uit standaard templates              

Geen uniek design

Zelf de touwtjes in handen

Aanpassen kan moeilijk zijn

Een website laten maken: enkele voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Tijd besparen

Kosten

Expertise benutten

Service afhankelijkheid

Professionele uitstraling   

Het overbrengen van je wensen

Website laten maken? Vind snel de beste website designers uit jouw buurt

Website laten maken: werkzaamheden en kosten

Wat kun je verwachten? En wat mag dat allemaal wel niet kosten?


De werkzaamheden van een website designer hangen direct samen met de kosten. Dat is logisch. Hoe specifieker jouw wensen, en hoe meer maatwerk daarbij komt kijken, hoe meer werkuren dit kost omdat dan wordt afgeweken van een standaard template. Met een direct effect op het kostenplaatje.

Hetzelfde geldt voor support en onderhoud. Wil jij voor elk probleem kunnen aankloppen bij de webdesigner? En wil je regelmatig onderhoud aan de website? Dan hangt daar een ander prijskaartje aan dan wanneer je dit zelf aanpakt.


De kosten van een website designer kunnen dus ver uiteenlopen. Mogelijk biedt de ene partij – op het oog – een spotprijs en de andere partij een torenhoog bedrag.


Verschillende factoren beïnvloeden het kostenplaatje van een website

Zoals grootte (wel/geen webshop integreren?), design (maatwerk of een template), kwaliteit, ervaring, hoeveelheid specialisten in house, niveau van support en onderhoud, een SSL certificaat, domeinnaamregistratie, vindbaarheid/SEO (Search Engine Optimalisation), code, opbouw, content, conversie.


Een website laten bouwen en pakketten.

Webdesigners bieden dan ook zeer uiteenlopende pakketten aan voor een website maken. Uurtarieven blijken niet altijd duidelijk en kunnen ook zeer uiteen lopen (tussen 35 en 250 euro per uur). Daarom is het altijd verstandig om verschillende offertes op te vragen.


Prijsindicaties

 • Zelf eigen website maken – Ongeveer 50 euro
 • Een website template laten maken en installeren – Tussen 200 euro en 800 euro
 • Een wat kleiner webdesign bureau dat een website met premium template met redelijk design afstemt op jouw wensen – Tussen de 1250 en 4000 euro
 • Een meer ervaren webdesign bureau met een team van specialisten, professioneel goed in elkaar (ook na een aantal jaar nog) – Tussen de 2500 en de 5000 euro
 • Grote complexere websites, zoals webshops, bekende merken/bedrijven met veel content of websites van de overheid – Vanaf 10.000 euro. Kan oplopen tot wel 100.000 euro.

Website laten maken: 8 x waar moet ik op letten?

 1. Een mooie website is nog geen goede website
 2. Wat is mijn doel, wat zijn mijn wensen? Bijvoorbeeld: een hogere clickrate, vindbaarheid, een redesign, leesbaarheid op mobiel/tablet)
 3. Doe onderzoek, lees reviews, bekijk portfolio’s
 4. Vergelijk wat je krijgt en voor welke (duidelijke) prijzen
 5. Is onderhoud en support inbegrepen?
 6. In hoeverre kan jouw website zoekmachinevriendelijk gebouwd worden?
 7. Kun je zelf aanpassingen maken? Of moet je daarvoor terug naar de webdesigner?
 8. Is in één oogopslag duidelijk wat jouw bedrijf doet en waar het om gaat?


Het is verstandig om verschillende offertes op te vragen. Dan kun direct een vergelijking maken tussen de bovenstaande punten per webdesigner.

Website laten maken? Vind snel de beste website designers uit jouw buurt